Olost Natura

Adreça: Direcció les masies de Rexach i Rexagó. Passada la casa de Rexagó, continua el camí fins al Pantà

Descripció: El pantà de Rexach, construït el 1945, té més d’1 km i mig de longitud i rep l'aigua de La Gavarresa. És valorat per la bellesa del paisatge que l'envolta i la diversitat d’espècies animals que hi habiten. Tot i així, la seva importància rau també en la seva utilitat: tota la població en consumeix l’aigua. Fins els anys 70 va servir, fins i tot, per donar electricitat a part del Lluçanès.

Codi Postal: Olost

Descripció: La font Gran està situada en un petita zona verda dins del nucli urbà d’Olost, als peus de la carretera B-432 i sobre l’anomenat Raval d’Olost. La font està formada per una estructura amb volta d’arc rebaixat de maçoneria de pedra que s’adossa a un marge rocós. Dins l’espai de la volta, poc profund, hi ha el brollador metàl·lic que sobresurt del mur a la part inferior central, a la que s’accedeix a través d’uns graons descendents. La font queda envoltada per una esplanada de terra on hi ha taules i bancs de fusta, i sota dos grans desmais.

Localització: Feu clic per veure el mapa

Codi Postal: Olost

Descripció: La font de la Casanova està situada en un entorn rural a uns 200 metres al sud de la masia que li dóna nom, la Casanova del Coll del Ram, en un marge sota la pista forestal que comunica la part alta del nucli urbà d’Olost amb la zona de Rexach. S’accedeix a la font des de la pista forestal esmentada, que s’ha de seguir uns centenars de metres des del carrer de Sant Adjutori. Seguint la pista es troba a mà esquerra un petit bosquet al marge del camí, sota del qual hi ha la font. La font està formada per una estructura de maçoneria de pedra que forma un espai enfonsat al que s’accedeix a través d’unes escales descendents. El mur posterior de l’estructura es troba força recobert de molsa i conté una aixeta metàl·lica a la part inferior central i un tub metàl·lic a l’extrem superior esquerre que actua com a sobreeixidor del dipòsit. L’espai que envolta la font es troba ben condicionat, amb un carreu treballat on indica la data de l’últim arranjament (FEM POBLE 1982), un cartell a la part superior que indica l’emplaçament de la font i una tanca de boixos que separa l’espai de la font del camp proper.

Localització: Feu clic per veure el mapa


Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.