Visiteu el Forn Sant Adjutori - Ruta del Pa

La Ruta del Pa i del blat forment és una ruta turística agroalimentària que permet conèixer el camí del blat forment (una varietat de blat autòcton del Lluçanès) del camp a la taula. Si enyores el pa de debò, el que es feia amb mètodes artesanals, farines locals i massa mare, pots realitzar la ruta del Pa. Pots fer la ruta sencera o per parts, es pot visitar una masia de pagès on es cultiva el blat, dos forns de pa on treballen amb el blat forment, i un obrador de cerveses artesanes acompanyats d’un tast. Tot a través dels seus protagonistes! On l’activitat pagesa és molt viva i on els aliments no es fabriquen: es fan.

Un recorregut gastronòmic per terres del Lluçanès que et permet entendre com es fa aquest aliment de manera tradicional. Els secrets es van desvetllant pas a pas, començant als camps de conreu i acabant a petits obradors amb forns de llenya, mostradors de marbre i la característica aroma del bon pa.

A Olost pots visitar el Forn de Pa Sant Adjutori, on t'ensenyaran com elaboren aquest tipus de pa.

Visita a un forn de pa

Forn Sant Adjutori

La vista permet descobrir el forn de llenya familiar, una llarga història de vida, que ha mantingut la seva essència en la 5a generació de forners. Podreu conèixer el funcionament del forn i us explicaran el procés d’elaboració del pa de blat forment: un pa amb textura i aroma com el d’abans. Inclou obsequi d’un panet de blat forment.

Contacte:

Crta. de Gironella, 28. Olost
686 73 47 50
info@forndepasantadjutori.cat
Preu/persona: 3€

  


Podeu trobar més informació a https://turisme.llucanes.cat/visiteu/ruta-del-pa/


Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.