Olost Actiu

Codi Postal: 08516 Olost

Correu electrònic: lespairocaguinarda@gmail.com

Descripció: Itinerari circular que transcorre per pistes i senders entre camps de conreu, pastures i boscos, que us permetran imaginar les emboscades que protagonitzaven les quadrilles de bandolers en el Lluçanès. La ruta passa per diferents masos, travessa el Torrent de Sant Genís i arriba per un camí ombrívol entre vegetació de bosc humit i de ribera a la Font de Malany. Els llocs de pas i d’interès de la ruta són: Església de Santa Maria d’Olost, Mas la Rovira, Mas la Riera, Molí de la Riera, Torrent de Sant Genís i Font de Malany.

Localització: Feu clic per veure el mapa

Codi Postal: Olost

Correu electrònic: lespairocaguinarda@gmail.com

Descripció: Dos itineraris circulars, un pel voltant del poble i un altre de més llarg. Tots dos us acostaran al Castell d’Olost (s.IX), que és el punt des d’on es pot retornar al nucli del poble o bé continuar pel bosc de ribera a tocar del Torrent d’Olost, fins al Pla de l’Estany i fer una volta per camins de carro fins al Pla de la Senyora en direcció al nucli urbà. Es recorren indrets que fan reviure les llegendes que parlen dels enfrontaments de Nyerros i Cadells, i de les seves lluites constants.

Localització: Feu clic per veure el mapa

Codi Postal: Olost

Descripció: Itinerari que comença recorrent el nucli urbà per pujar en direcció a l’Ermita de Sant Adjutori, d’on es gaudeixen d’unes vistes magnífiques del poble i de l’entorn natural que l’envolta. La ruta continua de forma planera fins a la font de la Casanova, situada en un petit bosc envoltat de camps de conreu. Des d’aquí es torna cap a Olost pel seu vessant nord. Els llocs de pas i d’interès de la ruta són: Església de Santa Maria d’Olost, Ermita de Sant Adjutori, Pleta de la Casanova i Font de la Casanova.

Localització: Feu clic per veure el mapa

Codi Postal: Olost

Descripció: Ruta fàcil pels voltants d’Olost. Cal tenir en compte que es travessa un rec prop de la font del Pastoret i que, quan hi ha pluges abundants, pot anar una mica carregat durant els dies posteriors. Va a parar al Mas de Pecanins, on segons la novel·la d’Anicet Salvans (1956), va néixer Mercè de Pecanins, parella d’en Perot Rocaguinarda. Hi ha una petita part del recorregut (1 quilòmetre, aproximadament) que transcorre per un corriol on hi pot haver l’herba alta o algun esbarzer, la resta són camins amples i ben condicionats.

Localització: Feu clic per veure el mapa

Codi Postal: Olost

Descripció: Fàcil i bonic recorregut entre bonics i extensos camps de conreu que té com atractiu principal el Pantà de Rexach, un espai d’interès paisatgístic, tranquil i molt valorat com indret de gran biodiversitat. El recorregut passa pel Reixagó, una explotació agrícola i ramadera amb formatgeria.

Localització: Feu clic per veure el mapa

Descripció: Ruta fàcil i planera. Surt de la Plaça Major baixem pel carrer Doctor Lleopart, travessem la carretera antiga de Prats de Lluçanès i baixem fins a trobar el trencant del Molí de les Escases. Deixem el Molí a mà esquerra i voregem la riera cap a sota el pont. Entre la riera i les hortes continua el nostre camí fins que trobem l’accés a la zona esportiva. Travessem per sobre el pont nou i, en ser a la rotonda mateix, agafem el camí de l’esquerra, que voreja la riera. El seguim fins al camí de la Rovira, el lloc anomenat la Bomba. Continuem pel costat de les granges de Cal Serrat fins al carrer Vic.

Descripció: Dificultat: fàcil Temps total efectiu: 2h Distància total: 6,5km Desnivell acumulat: 106m Punt de sortida: Plaça Major Aquesta ruta permet descobrir el poble d’Olost i el seu entorn coneixent el centre històric amb la seva peculiar església de dos campanars que és l’edifici més representatiu del poble, l’ermita de Sant Adjutori on s’observa una fantàstica vista panoràmica del municipi i punt de descoberta dels diferents paisatges que hi ha al llarg de tot l’itinerari, especialment boscos i pastures típiques de la zona. Sempre envoltats de la tranquil·litat i la serenor tan característica d’aquestes terres. L’itinerari es troba senyalitzat amb una franja groga horitzontal

Localització: Feu clic per veure el mapa

Codi Postal: Olost

Correu electrònic: clubexcursionistaviafora@gmail.com

Web: ceviafora@gmail.com

Descripció: na cursa de muntanya amb sortida i arribada a Olost que puja al punt més alt del municipi, el turó de Sant Isidret a més de 850 m d’altitud. Un esdeveniment esportiu que permet descobrir els boscos d’Olost i els racons del Lluçanès, tot passant pels llocs més emblemàtics del terme. La cursa de muntanya presenta diferents modalitats: Cursa curta i llarga Caminada

Descripció: Dificultat: fàcil Temps total efectiu: 2h Distància total: 7,5km Desnivell acumulat: 22m Recorregut entre les poblacions de Perafita i Olost. Pel camí gaudirem d’un paisatge marcat sobretot per l’activitat agrícola i ramadera amb masies disperses i petits boscos. Passarem pel costat del pedró de Sant Agustí, d’una alzina monumental, de masies plenes d’històries, pel Pla de les Creus i finalment arribarem a la bonica població d’Olost.

Localització: Feu clic per veure el mapa


Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.