Acte de cloenda del CUEME a Santa Eulàlia

El dijous 30 de maig el local social de Sta. Eulàlia de Puig-oriol (Lluçà) va acollir la gran festa de tancament del projecte CUEME al Lluçanès del curs 2023-2024. Un acte de cohesió que va aplegar els i les joves cooperativistes, la comunitat educativa, les famílies, les persones representants de les ONG, alcaldies i regidories dels diversos ajuntaments del Lluçanès.

L’acte de cloenda va tancar el projecte d’enguany al Lluçanès, en què 7 escoles han creat i gestionat les seves pròpies cooperatives, obtenint beneficis que han anat destinats a causes socials i solidàries.

   

En el cas d'Olost l'entitat creada és "Coop Terra", de l'Escola Terra Nostra, que ha decidit destinar els diners recollits a Osona Contra el Càncer.
Les altres escoles participants han estat l’escola FEDAC Prats de Prats de Lluçanès, l’escola Lluçanès de Prats de Lluçanès, l’escola  Aurora de St. Boi de Lluçanès, l’escola Heurom de Perafita, l’escola Gafarró de Sta. Eulàlia de Puig-oriol i l’escola La Forja d’Alpens.

Després d’unes paraules de benvinguda per part de la Sra. Glòria Colom, alcaldessa de Lluçà i diputada adjunta de l’àrea d’educació de la Diputació de Barcelona, els socis i sòcies de les cooperatives escolars van fer balanç i van exposar a les persones assistents els aprenentatges de les diferents fases del projecte. Els representants polítics dels seus municipis els van fer entrega del diploma que acredita l’èxit assolit dins del projecte CUEME.

En el cas d'Olost els diplomes els va repartir la regidora d'ensenyament Marta Solanich. 

Tot seguit, es va fer el lliurament dels xecs als representants de les 6 ONG o entitats d’economia social, que van mostrar el seu agraïment als nens i nenes. A part de l’Associació Osona contra el Càncer, que va rebre el suport de dues de les cooperatives, també es van fer donatius a l’Associació per la Defensa de Fauna i Flora Autòctona (ADEFFA) de Sta. Maria de Merlès, a l’Associació SYNGAP1 Espanya, Cuidem Lluçanès i Alpens Energia. També es va fer un mecenatge a l’artista muralista Roc Blackblock.

La cloenda, que va finalitzar amb una foto conjunta amb confeti inclòs, va anar a càrrec del Sr. Jordi Bruch, president del Consorci del Lluçanès. 


El projecte CUEME està impulsat per la Diputació de Barcelona, desplegat al Lluçanès per mitjà del Consorci del Lluçanès i amb el suport dels ajuntaments, centres escolars i diverses entitats del territori.

Part de la informació s'ha extret del web del Consorci del Lluçanès

També podeu trobar més informació del projecte al bloc de l'Escola Terra Nostra: https://agora.xtec.cat/ceip-terranostra/emprenedoria/venem-al-mercat-cooperativa-coop-terra/
 

  03/06/2024
  13:23

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.