La Ludwig Band, Alidé Sans i la companyia Los Putos Makinas, primeres confirmacions del Festival Cantilafont

El Festival Cantilafont avança alguns detalls de la seva pròxima edició, que tindrà lloc el 12 i el 13 de juliol a Olost.

La Ludwig Band, Alidé Sans i la companyia Los Putos Makinas són les primeres propostes confirmades d’un cartell que aposta per la música i les arts escèniques en un entorn natural i rural del Lluçanès. Els abonaments ja estan disponibles al web del festival www.cantilafont.cat
 
Propostes musicals d’artistes reconeguts i emergents, espectacles d’arts escèniques, una oferta gastronòmica variada i de proximitat, i una aposta per la sostenibilitat. Són només algunes de les claus del Cantilafont, un esdeveniment de referència a la Catalunya central que ofereix una experiència global i respectuosa al voltant de la cultura i el territori. Enguany, el tarannà i el parlar propis del Lluçanès protagonitzen la campanya del festival: una manera de fer pausada però sense deixar de treballar. Unes particularitats que també es plasmen en la concepció del festival: un esdeveniment tranquil, acurat i pensat pel lloc on es du a terme i les persones que hi habiten. Després de dur a terme la darrera edició al municipi de Sant Feliu Sasserra, enguany el festival se celebrarà a Olost (Lluçanès).
 
Pel que fa a la programació, el festival avança els primers noms que formaran part del cartell. Entre els artistes confirmats cal destacar La Ludwig Band. Prolífics, virtuosos i desenfadats són els tres adjectius que millor defineixen la banda que està revolucionant el panorama català gràcies a les seves lletres agudes i el seu esperit satíric. Després de 4 discos en tan sols 4 anys, arribaran al Cantilafont amb l’àlbum Gràcies per venir, premi Enderrock al millor disc de pop- rock del 2023. Un projecte que potencia l'esperit coral de la banda amb arranjaments que s'eleven cap a sonoritats més roqueres, enfocades al directe, sense deixar les harmonitzacions ordides i delicades ni les lletres marca de la casa.
 
Un altre dels noms que formaran part del festival és Alidé Sans. La cantautora aranesa oferirà el seu darrer treball, Arraïtz (arrel en la variant aranesa de l’occità), amb la llengua i cultura popular occitanes, el medi rural de muntanya i l’empoderament femení com a protagonistes. Amb una sonoritat festiva i ballable, el disc enllaça la tradició oral amb l’actualitat amb un repertori format per vuit cançons amb diferents ritmes, com ara donèus, borrèies o vals, expressades mitjançant codis musicals moderns.
 
Pel que fa a les arts escèniques, entre els artistes que hi actuaran s’hi troben la companyia LPM (Los Putos Makinas), un col·lectiu de malabaristes de circ que destaca per una posada en escena dramàtica, sempre al servei de la sàtira. Al Cantilafont, el trio format per Lucas Castelo Branco, Andrés Torres Díaz i Johannes Bauhofer presentarà Piti Peta Hofen, un espectacle de poesia extrema i circ frenètic que ja ha trepitjat més d’un centenar d’escenaris d’arreu del món, en països com Brasil, Argentina, França, Itàlia, Israel, Polònia o Alemanya, entre d’altres. Una proposta que mescla tres estils personals completament diferents, caracteritzats pel joc teatral, la improvisació i l’obsessió pels objectes.

Els primers abonaments, a un preu reduït de 20 €, ja estan disponibles al web del festival www.cantilafont.cat
 
La primera edició del Festival Cantilafont es va dur a terme l’any 2013 al municipi de Prats del Lluçanès. Organitzat per l’Associació Voraviu Produccions Culturals, va néixer amb l’objectiu de descentralitzar la cultura i crear un festival d’estiu que apostés per la música i les arts escèniques (especialment el circ), la gastronomia local i el territori. Dotze anys
després, aquest esdeveniment s’ha arrelat al territori i ha passat er diversos municipis de la comarca del Lluçanès. Un esdeveniment consolidat, per on ja hi han passat artistes tan destacats com Marala, Queralt Lahoz, Amaia Miranda, Albert Pla, Manel, Boye, Anna Andreu, Mishima, Pau Vallvé, Clara Peya, el Petit de Cal Eril, Mazoni, Joana Serrat, Enric Montefusco, Roger Mas, Will and the People, Lauren Nine o Steve Smyth, entre d’altres, així com propostes d’arts escèniques com Maria Palma, Soon Circus Company, Julie Bergez, Alice Rende, La Fem Fatal, Cia. Madame Gaüc, Amer i Àfrica Circ, la Cia. EIA o Hotel Iocandi, entre d’altres. Recentment, el festival ha estat guardonat amb el premi de la Gestió Cultural Sostenible atorgat per l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya.

  04/04/2024
  10:00

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.