Entrevista a l'artista Marc Reina, que exposa a Olost

Marc Reina Orra, de 33 anys, serà l'artista que mostrarà la seva obra a l'Espai Perot Rocaguinarda durant els mesos d'abril i maig. 
Va néixer a Alpens i actualment viu a Folgueroles. 


La teva vinculació amb l’art és de fa molts anys?
Si, de ben petit sempre m’ha agradat dibuixar i pintar, però potser m’hi vaig agafar més seriosament al començar a estudiar el batxillerat artístic.

Com definiries la teva evolució des dels inicis fins ara?
Doncs he experimentat i experimento amb moltes tècniques diferents i tant amb estil figuratiu com abstracte, però crec que tothom va buscant una manera de fer pròpia i diria que he anat aconseguint un llenguatge meu al llarg dels anys.

Com a artista, com et definiries?
Sóc tranquil i diria que meticulós amb el que faig, m’agrada l’ordre i normalment tot el que pinto està força meditat. No em considero gens com el típic artista “excèntric i extrovertit”

Quina és la tècnica que més t’agrada?
Potser l’aquarel·la.

Quantes obres aproximadament i de quina temàtica es podran veure a Olost?
Es podran veure 20 obres de petit format i la temàtica seran els ocells.

Què suposa per tu exposar a l’Espai Perot Rocaguinarda?
M’agrada poder exposar a Olost, fa molts anys que vinc per aquí i em fa il·lusió que al poble existeixi un espai bonic on es facin activitats i es pugui mostrar L'obra d’artistes locals.

Formes part d’algun col·lectiu d’artistes?
Actualment no, fa temps formava part del grup “Artpirineus” amb seu a Ripoll.

En quins llocs has pogut mostrar els teus quadres fins ara?
He exposat a força llocs fent exposicions col·lectives, potser destacaria el Museu de l’Art de la pell de Vic o la Sala Abat Senjust de Ripoll.

Què suposa per tu l’estona de pintar?
Em dona pau i tranquil·litat.

I, parlant de pintar, quina és la principal diferència que trobes entre pintar parets com a pintor i expressar-te en un quadre?
Doncs la veritat és que també m’agrada pintar parets, òbviament són dues coses molt diferents. Potser seria que quan pinto un quadre faig tot el que em ve de gust i quan vull. Pintar parets és una feina que et manen i amb un horari, però moltes vegades ho trobo molt gratificant perquè també puc ser perfeccionista igual que quan pinto un quadre.

Què diries a les persones que ens llegeixen perquè vinguin a veure la teva obra?
L’obra que exposo tracta sobre els ocells, bàsicament són exercicis que em proposava durant el temps de confinament de la pandèmia. Vaig gaudir i aprendre molt fent una recerca de diferents temes sobre aquests animals i espero que tothom que vegi l’exposició la gaudeixi igual.

Tens algun projecte de futur?
Si puc anar compaginant el pintar quadres i pintar parets (que és difícil) ja estaria content.
  08/04/2024
  11:00

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.