Milagros Font Gaja, escollida com a dona representant de la pagesia a Olost

La Milagros Font Gaja va néixer un 29 de gener, fa 78 anys, a Comalrena, d'on els seus pares n'eren els masovers "el meu pare era el gran del 9 germans i al principi de ser casats els meus pares encara convivien amb tota la família"
La Milagros va ser la més petita de 7 germans (5 nenes i 2 nens) i, per tant, va aprendre a fer totes les tasques necessàries de pagès: "jo anava al camp, munyia les vaques dos cops al dia, les treia a pasturar, donava de menjar als conills"
També collia les gavelles, segava o portava l'hort (tomaqueres, enciams, etc). 

També recorda que a l'hivern podia anar a escola però que quan arribava la primavera l'havia de deixar per poder treballar a casa. En algunes ocasions fins i tot havia anat a fer classes a la casa de l'Alobet, on hi havia una mestra per a ells i pels fills de la casa.

Fins els 17 anys va seguir aquesta rutina però aleshores recorda rient que "vaig passar de fer les feines més brutes (netejar corts, per exemple), a treballar a la perfumeria de Can Rossell a Badalona, envoltada de perfums, colònies i productes de drogueria"
Allà és on va conèixer el fill d'un barber que hi anava a comprar productes i és amb ell que es va casar i van anar durant una temporada a viure a Tiana i, posteriorment, a Montgat. Va treballar-hi durant 45 anys, fins que es va jubilar.

La Milagros explica que "tot i que vaig anar a viure a fora he pujat a Olost cada cap de setmana i ara ja fa temps que hi tornem a viure". De fet, la Milagros està molt implicada amb totes les activitats del poble i des de fa anys és la presidenta del Casal de la Gent Gran d'Olost.   

 

  04/03/2024
  10:00

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.