Gil Membrado, campió de la Copa d'Espanya de Rallies de Terra amb només 16 anys

L'Atleta Ret Bull més novell d'aquesta especialitat ja és també el pilot més jove que conquista un títol nacional.
S'ha consagrat en la seva primera campanya competint a nivell estatal entre els competidors del Trofeu de 2RM (Dues Rodes Motrius) de la *CERT (Copa d'Espanya de Rallies de Terra).

  

El Ral·li Ciudad de Pozoblanco va marcar un abans i un després el passat cap de setmana en la prematura carrera esportiva de Gil Membrado, que ha finalitzat de manera brillant la temporada del seu debut en territori espanyol, proclamant-se campió del Trofeu de 2RM de la *CERT (Copa d'Espanya de Rallyes de Terra).

És el primer guardó que inscriu el prometedor pilot olostenc en el seu incipient historial als comandaments d'un cotxe de rallies.

El nou Atleta Red Bull d'aquesta especialitat, que va fer 16 anys fa menys d'un mes, es converteix així en el pilot més jove del nostre país que conquista un títol nacional, gràcies a la consistència i regularitat que el català ha anat apuntalant durant la seva primera marxa dins la categoria més igualada de la CERT (Copa d'Espanya de *Rallies de Terra).

Gil Membrado ha guanyat el campionat amb dues victòries i dos podis, que li han aportat els punts necessaris per convertir-se en campió, encara que una nova avaria mecànica el va obligar a abandonar el Ral·li Ciutat de Pozoblanco quan estava disputant al mateix temps el lideratge de la Beca Júnior del Rallye Team Spain.

El pilot, patrocinat per Setram, RACC Mobility Club, Pirelli i Blendio ha marcat dos escratx en la darrera cita entre els competidors del campionat de joves talents que organitza la RFEDA (Real Federació Espanyola d'Automobilisme). Gil Membrado i Manel Muñoz han ocupat definitivament la quarta plaça de la classificació final amb un Ford Fiesta Rally4 assistit per PCR Sport, malgrat els infortunis mecànics que els han impedit mantenir-se entre els llocs de privilegi de la Beca Júnior RTS, en els quals es van instal·lar a principi d'any.

El Ral·li Ciutat de Pozoblanco ha suposat el final d'una gran temporada per al jove, que ha pogut evolucionar moltíssim en tota mena de terrenys i circumstàncies, la qual cosa li ha fet fer un salt qualitatiu en quant a experiència i velocitat, que s'ha materialitzat amb la consecució del Trofeu de 2RM de la CERT (Copa d'Espanya de Rallies de Terra).

Un títol acreditatiu del desenvolupament personal i esportiu que ha pogut experimentar Gil Membrado, propiciat per la iniciativa que va liderar la RFEDA (Real Federació Espanyola d'Automobilisme) de cara a aquesta temporada, adaptant el reglament per a permetre la incorporació de nous talents com el català, el debutant més jove, amb només 15 anys, a l'S-CER (Supercampeonato de Espanya de Rallies) i la CERT (Copa d'Espanya de *Rallies de Terra). Sens dubte, un canvi molt significatiu per a les joves promeses del nostre país, que ha permès a Gil Membrado, després d'haver fet els seus primers passos a Letònia, començar a formar part en els certàmens més prestigiosos de l'automobilisme nacional, al llarg de la seva segona temporada completa com a pilot de rallies.

Gil Membrado assegura que: “estic molt satisfet per haver aconseguit guanyar el Trofeu de 2RM de la CERT en el meu primer any corrent a Espanya. Quan vam començar el campionat no era el nostre objectiu, però, gràcies a la bona feina que ha dut a terme tot l'equip, al final l'hem aconseguit. Ha estat una temporada increïble per a mi, en la qual he pogut córrer rallies molt bonics per tot el país, sumar quilòmetres en terra i asfalt, una superfície que fins ara no coneixia, aprendre moltíssim i gaudir, que també és molt important. Gràcies als meus patrocinadors, al meu copilot, Manel Muñoz, al meu mentor, Dani Balasch, a PCR Sport, i, per descomptat, a la meva família, per donar-me l'oportunitat de poder viure un any tan bonic com aquest“.

*La informació ha estat extreta de l'apartat de premsa del mateix pilot

  21/11/2023
  15:07

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.