S'executa la primera instal·lació per a la Comunitat Energètica d'Olost

Aquesta mateixa setmana s’han iniciat les obres d’execució de la primera instal·lació fotovoltaica municipal, que tindrà com a objectiu compartir l’energia renovable i local amb els veïnes i veïns del municipi a través de la Comunitat Energètica Local.
Aquesta primera instal·lació s’executa a la teulada del Casal de la Gent Gran i tindrà una potència de 24 kWp i 20 kWn.
Estarà formada per 56 plaques fotovoltaiques i està previst que un 10% de la producció sigui per el consum del propi edifici i que el 90% restant sigui energia que es pugui repartir dins la Comunitat energètica del municipi.

La instal·lació produirà un total de 34.000 kWh any, que és el consum mig de 10 famílies en un any. Alhora, suposarà un estalvi d’emissió de 8,8 Tn de CO2 a l’atmosfera.

 

Es té previst que la instal·lació finalitzi durant aquest mes de setembre i quedi legalitzada durant el mes d’octubre.

Aquesta és la primera de les 3 instal·lacions que serviran per impulsar la Comunitat energètica d’Olost aquest 2023 i que permetran donar energia renovable i local a veïns i veïnes del municipi.
També s’espera que les pròximes setmanes s’iniciïn els treballs de la instal·lació del Pavelló i del Camp de fútbol de Sant Creu.

La instal·lació tindrà un cost de 48.709,89 € els quals es cobriran en un 90% a través d’una subvenció de la Diputació de Barcelona a través del programa Renovables 2030 i la resta amb fons propis de l’Ajuntament.

  08/09/2023
  11:51

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.