L’artista Leonardo Ruggero exposa a Olost “Tarot Aleo”

Leonardo Ruggero té 42 anys i és l’artista que mostrarà part de la seva obra a l’Espai Perot Rocaguinarda d’Olost, des del 9 de juny al 28 de juliol.
 
Leonardo, més conegut com Leo, va néixer a Córdoba (Argentina) i es va traslladar amb tota la seva família a Barcelona l’any 91. Ara ja fa més de deu anys que viu amb la seva parella a Olost
 
La seva vinculació amb l’art ell la recorda des de sempre: “no he fet cap mena de formació artística oficial, però al llarg del anys he anat explorant diverses modalitats com el tallat i l'escultura, el dibuix, la pintura, les maquetes...
 
De fet, recorda que ja quan era petit li agradava fer-se les joguines amb caixes de cartró, fustes i materials reciclats. Més endavant va començar a dibuixar i a pintar amb pintures acríliques, pintures a l'oli i retoladors. “El que m’agradava era provar una mica de tot sense saber res en concret”. Darrerament ha estat treballant en la combinació del dibuix a mà pintat amb retoladors i la postproducció digital amb el Photoshop i actualment seria la tècnica que prefereix.
 
Si se li demana com es definiria com a artista assegura que “A mi m’agrada l’exploració i la creació en si. Intento no definir-me”.
 
D’altra banda, afirma que per ell crear és una manera de treure el cap pels paisatges interiors propis i comuns. “Per mi, la creació dona forma i matèria a la subtil substància dels pensaments i possibilita que puguem compartir entre tots les nostres abstraccions i els nostres sentiments”. Té clar que crear és una forma d'expressió i de transformació personal incomparable.
 
A Olost l’exposició que es podrà veure és una interpretació del arcans majors del tarot. “Són 22 cartes que formen part d'un projecte fet amb el meu germà Alejandro”. Segons explica el mateix Leo “el projecte consisteix en fer una baralla personalitzada i moderna on apareguin representades les diferents influències culturals, intel·lectuals i artístiques que hem anant descobrint durant els anys de recerca sobre les cartes”. Aquestes influències son tan a nivell estètic, com a nivell pràctic: tècniques d’ autoconeixement i desenvolupament personal, etc. El terme que han adoptat com a nom del tarot és "Psiconauta". Aquest concepte fa referència a una mena de navegació o exploració per diferents estats i nivells de la consciència. 
 
Segons l’artista, aquesta obra no es pot classificar en cap estil concret ja que “durant la creació de les cartes s'ha anat desenvolupant un llenguatge particular que s’ha convertit en una mena de vitrall modernista i colorit amb influències d'art psicodèlic”. 
Per Ruggero poder exposar a Olost és una oportunitat per poder ensenyar per primera vegada el fruit de més de tres anys de treball. “Em fa molta il·lusió i em sembla que és el pas més natural ja que l'obra s’ha gestat en l'espai natural d'aquesta terra”. 
Per acabar, l’artista vol animar a tothom a venir a l’Espai Rocaguinarda a veure la seva obra “tan si coneixem com si no el tarot”. Per ell, “la màgia d'aquestes imatges és que formen part de l'imaginari col·lectiu de la humanitat i per això no acostumen a deixar indiferent a ningú”. La intenció de l'obra és donar un toc de frescor i color als clàssics 22 arcans majors. D’altra banda, està fet amb molt de respecte i amb un profund treball de documentació, recerca i interiorització de tota la simbologia que els integra.
 
Com a continuació del mateix projecte, actualment estan treballant en la documentació i explicació de tot el  procés de creació i de la simbologia exposada a l'obra.
  13/06/2023
  14:37

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.