​L’Arxiu Municipal d’Olost aporta documents per a l’exposició virtual “Arxius en forma”

La mostra es pot veure des del 9 de juny atès que és la Setmana Internacional dels Arxius.
Organitzada per la Xarxa d’Arxius Municipals, l’exposició forma part d’una programació que enguany té com a tema “Arxius i Esport”.

El document aportat des de l’Arxiu Municipal d’Olost és una fotografia de la inauguració de les instal·lacions de les piscines municipals, el 9 de juny de 1985 (Paré Fotògraf - Olost).

Panoràmica de 100 anys de pràctica esportiva

Amb l’exposició «Arxius en forma», la Xarxa d’Arxius Municipals presenta una panoràmica dels darrers cent anys de pràctica esportiva a Catalunya, des de l’àmbit de l’exhibició local a pobles i ciutats de la demarcació de Barcelona.

La mostra, de format virtual, presenta 114 documents procedents de 54 arxius municipals que permeten fer un viatge a través de 100 anys de l’esport i mostrar el context social, polític, econòmic i cultural de cada època. La selecció de documents s’ha organitzat en cinc àmbits cronològics (abans de 1940; dels anys 1940 i 1950; dels anys 1960 i 1970; dels anys 1980 i 1990; i dels anys 2000 fins al 2022) que ressegueixen la història, els costums, els valors i l’evolució de la societat catalana a través de l’esport.

S’hi mostren documents diversos com fotografies, bans, cartells, projectes d’equipaments esportius, dibuixos, programes, himnes, pressupostos i comptes, estatuts, calendaris, fitxes, llicències i tiquets.

La mostra inclou un article de context a càrrec del periodista del diari ARA i historiador, Toni Padilla, i una galeria d’imatges amb la identificació de tots els documents i la seva geo-localització en un mapa de la demarcació de Barcelona.

L’exposició es complementa amb un vídeo amb la veu de dos testimonis de l’arrelament de l’esport al territori, com són l’exjugador del Club Patí Voltregà, Catxo Ordeig, i el president del Centre d’Esports Súria, Lluís Jané, acompanyats per les aportacions de Toni Padilla sobre la importància dels arxius municipals per a la difusió, la recerca i la memòria de l’esport.

Des del divendres 9 de juny es pot veure l’exposició en aquest enllaç:

Exposició virtual - Setmana dels arxius - Diputació de Barcelona (diba.cat)

  13/06/2023
  14:26

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.