Dues noves instal·lacions d’autoconsum a l’Ajuntament d’Olost

L’Ajuntament d’Olost, amb el suport de la Diputació de Barcelona (Acció Climàtica) a través del programa Renovables 2030, posa en funcionament dues noves instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic en equipaments municipals. Aquestes instal·lacions són a l’Escola Terra Nostra d’Olost i al Local Social i Consorci del Lluçanès, a Santa Creu de Jutlgar. Les dues actuacions estan dins el Pla de Transició Energètica d’Olost i Santa Creu que l’Ajuntament va aprovar durant aquest 2022.

La instal·lació realitzada a l’Escola és una ampliació de l’existent i es passarà dels 3 kWp instal·lats fins a dia d’avui a una instal·lació total de 31 kWp amb 28 kWn. Aquesta instal·lació generarà uns 43.000 kWh l’any produint així el 100% de l’energia elèctrica que l’escola consumeix. Aquesta actuació suposarà un estalvi anual a l’entorn del 7.500€ i una reducció d’emissions de CO2 d’aproximadament 10 Tn. La instal·lació tindrà un cost de 27.941€ més IVA, dels quals la Diputació de Barcelona (Acció Climàtica) en subvenciona el 90% a través del programa Renovables2030.

L’altre instal·lació és l’executada sobre la teulada del Consorci del Lluçanès i el Local Social de Santa Creu de Jutglar, on s’han instal·lat 4,6 kWp amb inversor de 4 kWn, i que ha de generar a l’entorn del 60% de l’energia elèctrica consumida per aquests dos espais. La instal·lació ha tingut un cost de 7.400€ més IVA i la Diputació de Barcelona (Acció Climàtica) a través del programa Renovables 2030 n’ha subvencionat el 90%.

Amb aquestes dues instal·lacions l’Ajuntament d’Olost ja disposa de 5 instal·lacions en funcionament amb un total de més de 60 kWp connectats. Es preveu que en els primers mesos del 2023 s’executin 3 importants instal·lacions que seran les del Pavelló, camp de futbol de Santa Creu de Jutlgar i Casal de La Gent Gran. Per aquests tres nous projectes, que sumaran a l’entorn de 200 kWp nous, es disposa de subvenció de la Diputació de Barcelona del mateix programa Renovables 2030. L’Ajuntament preveu que aquestes tres noves instal·lacions puguin ser cedides i gestionades en part per la Comunitat Energètica del municipi i, per tant, comparteixin energia amb veïns i veïnes.   

A la imatge que il·lustra la notícia podeu veure la teulada de l'Escola Terra Nostra i, tot seguit, la teulada del Local Social de Santa Creu de Jutglar:

   

  20/12/2022
  13:12

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.