L’artista Dimitri Coppola exposa més de 15 peces de diferents èpoques a l’Espai Rocaguinarda d’Olost

L’Espai Perot Rocaguinarda acollirà fins a mitjans de gener algunes de les obres realitzades per l’artista Dimitri Coppola en un ventall de quasi trenta anys i que, per tant, recullen una mica el periple creatiu de l’autor. Coppola, de 55 anys, va néixer a Tori, a la regió del Piemont d’Itàlia, i actualment viu a Perafita.

A l’exposició els visitants hi podran trobar un total de 13 gravats del 2015 i 2017, dues escultures en paper de l'any noranta i un quadre del 2010. Assegura que per ell és un plaer presentar les seves obres en un espai públic i que la sala Rocaguinarda, per les seves característiques, permet una vista general de les obres.

Si es demana a Coppola sobre els seus orígens sobre artista, recorda que des de ben petit dibuixava contínuament i, de fet, reconeix que encara ho segueix fent cada dia. També recorda rient que “quan tenia 6 o 7 anys vaig guanyar el premi de La Stampa (un diari) per haver dibuixat el meu avi quan va caure d'un arbre de cireres”.

Com a artista reconeix que al llarg de la seva trajectòria hi ha hagut diferents coses que l’han estimulat i influenciat. Entre d’altres, destaca l'Art Pobre, nascut a Tori els anys seixanta, les avantguardes històriques... i també joves artistes amb els quals va compartir el taller: “realitzaven obres extraordinàries i això em suposava un aprenentatge continu”. També assegura que va tenir l’oportunitat de treballar al Museu d'Art Contemporani de Rivoli i això li va permetre veure  el muntatge de diferents exposicions i conèixer  grans artistes del moment: “era encisador i apassionant”.

Amb tot plegat, assegura que “després, amb els anys, vas oblidant les influències i acabes creant el teu propi estil”.

En relació a la tècnica que prefereix, Coppola explica que no en té cap de concreta “vaig aprendre a treballar en "bottega" amb diferents artistes i artesans, fent servir diversos materials i tècniques. La clau és fer coincidir exactament la teva idea amb el material més adient i és cabdal allò que vols transmetre i que vols dir i comunicar”. També afegeix que la matèria, sigui quina sigui, “sempre té una ressonància en valors o continguts, simbòlics i metafísics”.
Com a artista ja fa vint anys que forma part del Gall i actualment també de l’associació Gaudir d’Art, que s’ocupa de la promoció de les arts escèniques i plàstiques. Precissament ara s’està treballant amb diferents projectes amb aquest col·lectiu: “Un vídeo, contes tradicionals d'arreu del món pels més petits, teatre i unes quantes coses més que estan bullint”.

Fins al moment les obres de Dimitri Coppola s’han pogut veure a diferents llocs d’Itàlia (Tori, Mila, Venècia, Biella, Vicenza) i també a Alemanya i França. A Catalunya també han estat presents a algunes sales de Barcelona, Olot, Manresa, Vic, Lluçà o Prats de Lluçanès, entre d’altres.

Per Coppola l’estona de crear suposa principalment un descobriment d’un mateix i del món que t’envolta: “coincideix la llibertat, preguntes i dubtes, dolor i sang i, en el fons, és amor i és un flux d'energia que amb gratitud retornem al món”.
 

  28/11/2022
  17:43

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.