Olost s’estrena a la Volta amb una sortida d’etapa

Olost, 14-09-2022.- La Volta Ciclista a Catalunya estrenarà una nova població en el seu historial amb la inclusió d’una sortida d’etapa a Olost, prevista per a la propera 102a edició de la cursa. L’organització de la cursa i l’ajuntament d’Olost han arribat a un acord per tal de que els millors equips ciclistes del món surtin del municipi en una de les etapes de la Volta.

Ubicat al sud de l’altiplà del Lluçanès, a la comarca d’Osona, Olost és un municipi amb uns 1.200 habitants, que destaca pels carrers amb encant del seu centre urbà, l’ermita de Sant Adjutori, el Castell d’Olost o la seu del Consorci del Lluçanès a Santa Creu de Jutglar. Un dels espais més emblemàtics i reconeguts d’Olost és la seva església amb dos campanars idèntics i també la plaça Major, on està previst realitzar el control de signatures de tots els ciclistes participants. Un motiu més per conèixer Olost i el Lluçanès des del vessant cultural, turístic, gastronòmic i  alhora la immensitat d’un poble i una comarca que mira el futur amb optimisme, segur de saber conservar i preservar tots els valors acumulats i sedimentats per la història i capaç d’oferir-los a les persones que el vulguin conèixer.

L’arribada de la Volta a Olost permetrà a tots els habitants del municipi i de la zona apropar-se a veure tota la infraestructura que mou una prova UCI World Tour com la Volta, i a interactuar de ben a prop amb algunes de les màximes estrelles del ciclisme mundial.

“La sortida d’una etapa de la Volta és una gran oportunitat per a Olost i Santa Creu, i, també, pel Lluçanès. La constatació que els pobles rurals poden organitzar esdeveniments extraordinaris. Satisfacció, agraïment, compromís i responsabilitat per la consecució d’aquest esdeveniment que és una finestra d’oportunitat i  la suma de voluntats d’un municipi compromès amb el ciclisme i l’esport”, indica l’alcalde d’Olost, Josep Mª Freixanet i Mayans.

“Sempre és una gran notícia que una nova població s’estreni com a sortida o arribada d’etapa. En aquest cas, Olost serà un escenari ideal per tal de fer una gran sortida, i que tothom pugui gaudir de tot l’espectacle associat a la Volta ”, ha manifestat el president de la Volta Catalunya, Rubèn Peris.
La 102a edició de la Volta Ciclista a Catalunya es disputarà del 20 al 26 de març de 2023, i hi participen els 18 equips millors del món, el UCI WorldTeams, i 7 equips convidats de la categoria UCI ProTeams.

El darrer vencedor de la cursa va ser el colombià Sergio Higuita (Bora-Hansgrohe), acompanyat al podi per l’equatorià Richard Carapaz (INEOS) i el portuguès Joao Almeida (UAE Team), en una edició de gran espectacle que de ben segur es tornarà a repetir l’any 2023.
La Volta Ciclista a Catalunya va tenir en la seva darrera edició més de 11,5 milions de telespectadors únics a Eurosport, i es va poder seguir a fins a 190 països mitjançant 25 difusors internacionals.

Tota la informació de la Volta a Catalunya a www.voltacatalunya.cat
Tota la informació sobre Olost a www.olost.cat
Segueix-nos a Twitter i Instagram a @VoltaCatalunya
Contacte de premsa: press@voltacatalunya.cat

  14/09/2022
  13:47

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.