Avança el projecte "Olost i la seva gent"

Des del passat novembre, un grup de veïns i veïnes d’Olost estan treballant intensament en el projecte Olost i la seva gent, una panoràmica històrica i social del nostre poble. L’ambiciós propòsit que es concretarà en una obra impresa, es configurarà com un gran mosaic on hi tindran cabuda des d’una síntesi històrica del poble a un recorregut per les cases i els carrers; des de la ressenya de l’evolució dels serveis sanitaris als canvis en els mitjans de transport; des d’informació sobre la cultura i l’educació a l’esport o les cases de pagès, o des de la religió a les festes populars.  

Durant aquests mesos i de forma intensa, aquest projecte participatiu ha anat desenvolupant-se, en una primera fase,  a través de la recerca i la memòria de les cases dels carrers d’Olost i Santa Creu amb l’objectiu de posar dempeus una crònica, des del present, de la riquesa humana, cultural, econòmica i social de la nostra comunitat. D’una banda per fer inventari del que hem estat i del que som; i de l’altra per projectar cap al futur Olost i Santa Creu, per tal que les noves generacions tinguin notícia de la complexa fecunditat d’un poble mil·lenari i puguin seguir aprofundint en la tasca del coneixement del que hem estat i del que som. Quan un poble sap més d’ell mateix, disposa de més capacitat d’empoderament, d’autoestima i d’eines per transformar el futur.

Per aconseguir que la investigació històrica es completi amb un bon cabdal d’informació gràfica, fem una crida a tots aquells que vulguin col·laborar en el projecte aportant fotografies o qualsevol tipus de documentació rellevant sobre Olost i Santa Creu, i que pugui ser inclosa en el projecte.  

  08/09/2022
  09:47

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.