La Comunitat energètica d'Olost i Santa Creu rep una subvenció de 171.480,66€

El Ministeri de Transició Ecològica de l’Estat a través de l’IDAE ha fet pública la resolució provisional de les línies d’ajut per projectes Singulars de Comunitats Energètiques (CE Implementa) aquesta setmana.

Aquestes ajudes tenen com a objectiu donar suport econòmic a projectes singulars de transició energètica local que siguin impulsats per comunitats energètiques democràtiques i participades.

La Comunitat Energètica d’Olost (Olost i Santa Creu Sostenible SCCL) es va presentar amb els 3 primers projectes que té per impulsar l’autoconsum compartit al municipi i també per impulsar la mobilitat elèctrica.

Els projectes i l’estructura de la Comunitat ha estat premiat amb la segona puntuació més alta de tot l’Estat espanyol, darrera de Balenyà Sostenible SCCL, i amb una subvenció atorgada de 171.480,66€.

És una gran notícia pel poble i la Comunitat energètica. Aquest import ha de servir per començar a executar aquests projectes pioners i fer realitat la transició energètica d’Olost i Santa Creu de forma democràtica i participada.

Olost i Santa Creu Sostenible SCCL ja té actualment més de 60 socis i sòcies. Des de la Comunitat es recorda que tots els veïns/es del municipi poden participar-hi i poden sumar-se al projecte fent-se socis/es i així també participar dels futurs projectes i les ajudes rebudes.

En el següent link podeu consultar els diferents projectes: https://olostisantacreusostenible.cat/projectes/

D'altra banda està previst que la Comunitat porti a terme la seva primera Assemblea general el pròxim mes de juny i per tant, tots els que hi vulgueu participar es poden fer socis a través del següent enllaç:
https://olostisantacreusostenible.cat/fes-te-soci/

  12/05/2022
  11:03

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.