L’Institut Català d’Energia obre la convocatòria de subvencions per a autoconsum elèctric, emmagatzematge i sistemes tèrmics renovables per a particulars i administracions

 

Ja es poden demanar ajudes a l’Institut Català d’Energia per a l’autoconsum elèctric i a l’emmagatzematge, amb fonts d’energia renovable, i a la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial, serveis i industrial.

Aquests ajuts es divideixen en 6 programes diferents:
Programa 1:
autoconsum renovable en sector serveis (amb o sense emmagatzematge).
Programa 2: autoconsum renovable en altres sectors productius (amb o sense emmagatzematge).
Programa 3: incorporació d’emmagatzematge per a autoconsums renovables existents, per als sectors serveis i productius.
Programa 4: autoconsum renovable als sectors residencial, administracions i 3r sector (amb o sense emmagatzematge).
Programa 5: incorporació d’emmagatzematge per a autoconsums renovables existents, sectors residencial, administracions i 3r sector.
Programa 6: renovables tèrmiques en sector residencial. Per als programes 1, 2 i 3, la quantia de la subvenció s’estableix com a un percentatge (%) sobre el cost subvencionable mentre que per als programes 4, 5 i 6, en canvi, la quantia de l’ajut es fixa per kW instal·lat, essent en el cas de particulars amb instal·lacions d’autoconsum per sota de 10 kWp de 600 €/kWp.  

Des de l’Ajuntament d’Olost es recomana que aquells ciutadans/es que desitgin sol·licitar aquestes ajudes ho facin en el menor temps possible, ja que la convocatòria finalitzarà quan s’acabi el pressupost previst i es preveu un allau de sol·licituds en els propers dies. De fet, la dotació total dels ajuts a Catalunya és de gairebé 115 milions d’euros dels quals 32,57 M€ corresponen al programa 4 que és el sector residencial i administracions.Per més informació podeu clicar el següent enllaç:
http://icaen.gencat.cat/ca/energia/ajuts/energias-renovables/ajuts-del-programa-dincentius-lligats-a-lautoconsum-i-emmagatzament-amb-fonts-denergia-renovable-i-implantacio-de-sistemes-termics-renovables.-/

  10/01/2022
  12:36

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.