Ja es pot demanar autorització per a la realització d'activitats amb risc d'incendi

Agents Rurals de la Catalunya Central informen que des del passat 16 d'octubre i fins el 14 de març, per fer foc a menys de 500 metres de terreny forestal, és suficient una comunicació de crema .
Es pot fer a l'Ajuntament, o bé per internet a través del següent enllaç:

https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/8776_Autoritzacio-per-a-la-realitzacio-dactivitats-amb-risc-dincendi?moda=2

Per tal de poder dur a terme aquesta activitat és molt important respectar les mesures preventives obligatòries (Decret 64/1995, art. 14.1):

✅ Netejar la zona en què s'efectuï la crema i/o aquella en què s'utilitzi un bufador en un radi de 3,5 m 🔛 fins a descobrir el sòl. 
✅ Efectuar la crema com a mínim a 10 metres de distància 🔛 respecte d'aquells arbres 🌳🌳 que tinguin més de 60 cm de circumferència, mesurats a 1,20 metres del terra.
🔍 Abans d'iniciar la crema, cal consultar el telèfon mòbil 📱que s'ha fet constar a la comunicació, per si s'ha rebut avís d'anul·lació de cremes per activació del Pla Alfa 🛑
🔥 🔝 La flama generada per la crema no superarà en cap cas els 3 metres d'alçada.
💨 En cas que es giri vent, s'apagarà la crema immediatament.
🕐 La crema començarà i acabarà amb llum de dia 🌞.
‼️ En cap cas no s'abandonarà el lloc fins a la seva total extinció.

👮🏻‍♀️👮🏻‍♂️I recordeu que en tot cas, els Agents Rurals i la resta d'agents de l'autoritat, poden dictar mesures complementàries, o bé ordenar l'aturada del foc.

Gràcies per la vostra col·laboració amb la prevenció dels incendis forestals 🌳🌳🌳
  19/10/2021
  14:15

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.