La família Bélier


Sinopsis La família Bélier (àudio català)

A la peculiar família Bélier tots són sords menys la Paula, que té setze anys. La noia és indispensable per als seus pares en el dia a dia, sobretot en l'explotació de la granja familiar. Animada pel seu professor de música, que ha descobert el seu sorprenent do pel cant, decideix preparar la prova per a un concurs de ràdio a nivell nacional. Una elecció vital que la podria portar a allunyar-se de la seva família i que seria un pas inevitable cap a l'edat adulta.

Dirigida per Eric Lartigau, "La família Bélier" és una comèdia amb lleugers tints dramàtics que tracta la discapacitat de la família protagonista d'una manera tendra i divertida. Com explica Lartigau, "sense cap mena de dubte, la família és un subjecte universal i ja s'ha discutit en el cinema una vegada i una altra. El que m'agrada i m'interessa és el que queda a flor de pell... les emocions primàries, animals... Això m'agrada. Riures i llàgrimes. La injustícia d'un davant de la veritat d'un altre. Com a director, no m'agrada haver de triar entre tots aquests sentiments. M'agrada tant la comèdia com el drama, i el que m'agrada més de tot és barrejar els dos gèneres, com a la vida, en què una situació crítica es converteix en una situació divertida o absurda".

Èxit de taquilla a França -amb més de set milions d'espectadors-, "La família Bélier" es va emportar el César a la millor actriu revelació, que va obtenir la jove Louane Emera, guanyadora de la versió francesa del programa La Veu el 2012. Juntament amb Emera, protagonitzen la cinta Karin Viard, François Damiens, Eric Elmosnino, Roxane Duran, Ilian Bergala i Luca Gelberg, que interpreta el germà de la Paula i que és un jove amb sordesa profunda i sense experiència prèvia davant de les càmeres.

També és destacable la magnífica banda sonora, obra dels germans Galperine, i en què també s'inclouen temes del Cor de l'Òpera de París o el 'hit dance punk' "That's not my name", dels britànics The Ting Tings.
  12/08/2021
  12:04

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.