El projecte “Excedents Solidaris”, d’Olost, vol conscienciar de la importància de fer xarxa i no llençar els aliments

  

 

La Sala Cultural d’Olost va acollir dilluns a la tarda l’acte de presentació del nou projecte “Excedents Solidaris”, impulsat per Càritas i per l’Ajuntament amb el suport de les tècniques de Serveis Socials i la col·laboració de diferents establiments d’alimentació d’Olost i Santa Creu de Jutglar.

Com va explicar la regidora de Serveis Socials, Lluïsa Jiménez, “fa temps quan es va decidir portar la carbassa que sobrava de la Fira d’en Rocaguinarda al Tupí i em vaig adonar que una acció tan senzilla podia suposar un àpat per diverses persones, vaig reflexionar sobre la importància de gestionar bé els nostres excedents”.

És a partir d’aquesta idea que fa uns mesos es va començar a treballar de forma conjunta des de l’Ajuntament amb l’àrea de Serveis Socials, Càritas d’Olost, amb el suport de Montse Genescà, referent de l’animació comunitària de l’arxiprestat del Lluçanès (Prats de Lluçanès, Olost, Perafita i Sant Bartomeu del Grau) i el mossèn de la parròquia, per donar forma a aquesta iniciativa. Com va explicar a l’acte Montse Genescà, “l’important és que a cada poble es treballi per cobrir les necessitats de la gent que hi viu, amb la coordinació i la suma de tots”.

Amb el projecte “Excedents Solidaris” a Olost s’espera poder donar sortida als excedents dels horts, als productes que encara són bons però que per aspecte  ja no es poden vendre i, en definitiva, crear una xarxa per evitar llençar els mínims aliments possibles. A la pràctica, cada dijous, de forma quinzenal, i a partir del 8 de juliol, dues voluntàries de Càritas, s’encarregaran de recollir els excedents i repartir-los entre les persones que els vagin a buscar a la rectoria, d’11 a 12 del matí.

Cliqueu al LINK per més informació

  07/07/2021
  13:53

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.