Petjades de Sentit

 

El dimecres 16 de juny Ona Muñoz farà una visita guiada a les 4 de la tarda.

Des del dilluns 31 de maig i fins a finals de juliol, les parets de l’Espai Perot Rocaguinarda d’Olost s’ompliran amb algunes de les obres de l’olostenca Ona Muñoz Bonilla.
En aquesta mostra l’artista no oferirà quadres d’una temàtica concreta, sinó que el que pretén, és oferir a l’espectador una evolució del que ha estat el seu recorregut artístic.

Ona Muñoz, de 54 anys, admet que des de ben petita ja tenia habilitat pel dibuix, però que és una afició que va deixar del tot aparcada quan va acabar l´EGB.
No va ser fins l’any 2008-2009, quan la seva neboda Montse Muñoz, artista i pintora també, la va animar a agafar de nou llapis i pinzells:

“La Montse feia un curs de pintura i em va animar a agafar els seus pinzells. La primera vegada que vaig provar l’oli no me’n vaig sortir.., però no em vaig rendir i ho vaig seguir intentant amb alguns dels seus consells”.
A partir d’aquell moment l’Ona va convertir-se en una artista totalment autodidacte, i reconeix que “sempre he pintat el que m’ha vingut més de gust, depenent del que sentia a cada moment”.

L’avantatge de l’Ona Muñoz és, que és totalment versàtil. Tant pot pintar un paisatge com una figura: “Si m’agrada una imatge, la reprodueixo”.
Per aquest motiu pot pintar flors, una figura, un gos o un paisatge: “m’agrada aprendre-ho tot”. D’altra banda, també ha treballat amb tot tipus de tècniques, des de l’acrílic, passant per l’oli i el pastel, fins ha arribar actualment a l’aquarel·la.

Una del les primeres obres que va fer amb pastels, va ser la noia afgana d’ulls blaus Sharbat Gula, fotografiada per Steve McCurry el juny del 1984 i portada del National Geographic: “em van agradar molt els colors de la foto i vaig pensar que seria una bona manera per començar a treballar els pastels”. Després d’aquesta obra i en veure que tenia facilitat per reproduir retrats va decidir  provar amb les caricatures: “vaig crear un estil propi , primer amb retolador, més tard només amb colors pastel i, actualment, fins i tot n’he fet algun amb aquarel·la. Faig  les cares tipus retrat i el cos més petit i còmic, cosa que sol agradar molt als meus clients”.
 
Ona Muñoz reconeix que la pintura s’ha convertit en la seva afició i que tot i que puntualment ha venut algun quadre, no és el seu principal objectiu. Actualment està a l’època de l’aquarel·la, experimentant amb aquesta tècnica.
L’artista ha batejat l’exposició com a Petjades de sentit, “perquè el que vull mostrar és el recorregut que he fet i les petjades que he anat deixant en diferents èpoques de la meva vida. És una evolució de tot el que he anat fent i sentint a cada etapa”.
Totes les obres estaran a la venda perquè “el que ara vull és, que si a la gent li agrada un quadre, se’l quedi per gaudir-lo. Ja he passat l’època en què m’agradava guardar tot el que feia”.
La mostra es podrà veure tot el mes de juny i juliol de dilluns a divendres de 5 a 7 de la tarda a l’Espai Perot Rocaguinarda, al Centre Cívic d’Olost.  
 

  15/06/2021
  14:19

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.