Els titelles de “Bufallums” s'instal·len a l’Espai Perot Rocaguinarda

La Rínxols d’Or, En Patufet, Els músics de Bremen, Paf el drac màgic o els protagonistes de La Caputxeta Vermella, són alguns dels personatges que durant més de dues setmanes s’han instal·lat a l’Espai Perot Rocaguinarda d’Olost, al Centre Cívic, per formar part de l’exposició de “Titelles i contes populars”.

A la mostra es poden veure titelles vinculats a contes populars però també a cançons, llegendes o tradicions catalanes. La major part d’ells hi són en format gran, d’uns 40cm i també en format de titella de dit. L’objectiu és que la gent d’Olost, petits i grans, i també tothom que ho desitgi de la comarca i més enllà, pugui venir-los a veure fins el 9 de maig.

La idea de fer realitat aquesta mostra va sorgir perquè els titelles de l’Espai Perot Rocaguinarda, en Perot i la Mercè, van ser confeccionats per les artesanes de Bufallums, de Tona, l’estiu del 2017. De fet, aquests titelles formen part de la visita guiada que s’ofereix al centre d’interpretació del bandolerisme. Des d’aleshores la gestora de l’Espai va considerar que seria molt bonic apropar aquests titelles al poble perquè tothom els pogués gaudir i, amb col·laboració de la biblioteca d’Olost, s’han vinculat els personatges amb diferents versions dels seus contes per completar la mostra.

Paral·lelament a veure els personatges també es projectarà un audiovisual on es mostren d’altres titelles de Bufallums i s’explica com les artesanes Dolors Parés i Assumpta Blancafort els elaboren: “totes les peces són úniques perquè no utilitzem cap motlle”. Les fan amb pasta de paper, reciclant papers vells, i les pinten amb pintures a l’aigua o pigments per assegurar que en tot el procés es respecte el medi ambient.

Els horaris de visita, com també passa amb l’exposició “L’art d’il·lustrar contes”, de Gerard Bosch i Teresa Ribera, que ara omple les parets de la sala, són els dies entre setmana, de 5 a 7 de la tarda, o en hores convingudes matins o caps de setmana, si es truca al 620 83 71 50. En cas que la gent decideixi anar-hi els caps de setmana ho podrà aprofitar per fer la visita a l’Espai Perot Rocaguinarda i així conèixer la història del bandoler del Lluçanès.

  27/04/2021
  14:47

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.