Olost és un dels 74 municipis que integra la nova Associació de Municipis i Entitats d'Energia Pública (AMEP)

 
Impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica; desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic que sigui just, democràtic i sostenible, així com també assessorar els municipis que tinguin aquests mateixos interessos. Aquests són els principals objectius de la nova Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP).
 
Els representants de 74 municipis i 4 entitats han participat en l’acte de constitució celebrat avui a través d’una plataforma virtual. Per part de l'Ajuntament d'Olost hi ha participat com a representant el regidor de medi ambient Gil Salvans.
En primer lloc s’ha constituït l’Associació, s’han aprovat els Estatuts, s’han designat els municipis i entitats que ocuparan els càrrecs i els vocals que també formen part la Comissió Executiva. També s’ha acordat iniciar els tràmits necessaris per inscriure l’AMEP al Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya.
 
Finalitzat aquest primer acte de constitució, s’ha constituït l’Assemblea General i s’han aprovat el Pla d’actuació, el pressupost i les quotes ordinàries per l’any 2021, i l’adhesió de la Xarxa de Pobles i Ciutats per a la sostenibilitat com a membre col·laborador de l’AMEP.
 
La presidència de l’AMEP correspondrà a l’Ajuntament de Terrassa, i l’ocuparà el regidor d’Urbanisme, Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, que és la persona designada pel Ple municipal per representar l’Ajuntament a l’AMEP. La vicepresidència recau en l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijoan; la secretaria, en el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia i la tresoreria en la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Marta Jofre.
 
La Comissió Executiva de l’Associació es complementa amb diverses vocalies i un grup motor de municipis i entitats que impulsaran el Pla d’actuació:  L’Associació de Micropobles de Catalunya, l’Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres, Lleida, Tarragona, Girona, Sant Cugat del Vallès, Ripollet, El Prat de Llobregat, Santa Perpètua, Senan i Lladurs.
 

Per pooder accedir a la nota de premsa completa podeu clicar aquí

  23/02/2021
  16:20

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.