Nova convocatòria dels pressupostos participatius d'Olost i Santa Creu

El proper dimecres, 10 d'octubre, a les 7 de la tarda, a la Sala Cultural situada als baixos de l'Ajuntament, es durà a terme una jornada de presentació dels Pressupostos participatius octubre-desembre de 2018.

Des de la regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Olost impulsem una nova convocatòria dels Pressupostos Participatius per fer realitat nous projectes durant el 2019, amb la novetat que l'aportació econòmica serà de 20.000 € en total, incrementant de 5.000 € l'anterior convocatòria, duta a terme a principis d'aquest any.

Així doncs,  us volem recordar en què consisteix el procés i animar-vos a participar presentant projectes que considereu d’interès públic. Per aquest motiu us convidem a l'acte de presentació

Què és el Pressupost Participatiu?
El Pressupost Participatiu significa que tots els veïns i veïnes d’Olost i de Santa Creu de Jutglar podeu decidir en què destinar una part important de les inversions, que ara serà de 20.000€.

Requisits per participar:
Podeu participar en la realització i presentació de propostes i també en la votació tots els veïns i veïnes majors de 16 anys, i totes les entitats, associacions i institucions del municipi (excepte els que han guanyat l’import total del projecte en l’anterior edició). Cada persona o entitat pot presentar un màxim de dues propostes valorades entre 500 i 15.000€. Tot i que l’aportació total serà de 20.000€, es destinarà un màxim de 15.000€ al projecte guanyador. Així s’assegura l’aportació econòmica en més d’un projecte.  

Com cal presentar les propostes?
A l’hora de redactar les propostes cal indicar el nom de la persona o del grup, entitat o associació que la presenta, títol, descripció, objectius bàsics i, si és possible, una estimació del cost. Les propostes es registraran i s’enviarà una confirmació de rebuda en un termini de 15 dies.

Canals on es poden enviar les propostes (del 19 d’octubre al 3 de novembre):
- Fulls oficials disponibles a les oficines de l’Ajuntament d’Olost.
- Bústia a l’apartat de Participació Ciutadana/Pressupostos Participatius del web www.olost.cat
- A través del correu electrònic: participacio@olost.cat

Es podrà votar del 19 de novembre al 3 de desembre al web www.olost.cat o a l’Ajuntament.

L’anterior procés de Pressupost Participatiu es va celebrar a principis d’aquest any i va rebre 14 projectes. Després de les votacions en van sortir dos guanyadors: La Millora del pati de l’Escola Terra Nostra i de l’Escola Bressol Estel, valorat en 10.000€, que ja s’ha realitzat i es va inaugurar el passat 26 de setembre;  i el projecte de Reforma del Centre Cívic, que va rebre 5.000€ dels 12.000€ sol·licitats, i encara s’ha d’executar.

  05/10/2018
  14:00

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.