10a Trobada de caramellaires del Lluçanès


El passat  diumenge 15 d’abril, quatre colles caramellaires del Lluçanès es van aplegar per participar en la Trobada de Caramellaires, celebrada per desè any consecutiu al Santuari dels Munts.

Les colles participants van passar a interpretar les diferents cançons; en primer lloc la Coral Noves Veus d’Olost, seguits dels Cantadors d’Oristà, el Cor del Grau i el Cor de La Torre. Van tancar el repertori de colles individuals, el grup d’infants i joves del Lluçanès que van interpretar Abril, maig i juny.

Enguany i com a novetat, els cantadors i cantadores de les diferents colles es van aplegar per cantar de forma conjunta La Sardana del Lluçanès, composada per Ovidi Cobacho com a tribut i mostra d’afecte al Lluçanès. Per tal de poder cantar-la en aquesta ocasió, les diferents corals han realitzat varis assajos conjuntament, amb Carme Fernández a la direcció.

Seguidament es va realitzar l’homenatge a la Coral del Lluçanès. Ramon Arboix, membre de la Coral del Lluçanès, després de demanar un minut de silenci pels membres difunts de la coral, va donar pas a la lectura del document  notarial i posterior signatura, en el qual es cedia l’arxiu i la senyera de la coral a l’Ajuntament de Sant Agustí del Lluçanès, per tal de garantir-ne la conservació.  No hi van faltar els agraïments, en aquest cas per a dues peces claus en la fundació de la coral, Josepa Font (Pepi) de Prats de Lluçanès, i Ramona Cornellas de Sant Bartomeu del Grau, així també com a la Pilar, senyora de Santiago Arboix.

L’acte es va cloure cantant per part de tots els assistents Els segadors, emotivament, en el santuari ple de gom a gom. Tot seguit, als cantaires i als seus acompanyants se’ls va oferir un refrigeri a la sortida del Santuari.

La trobada es realitza gràcies a l’aportació desinteressada de les diferents colles de cantaires que hi participen i amb la col·laboració del Consorci del Lluçanès.

A continuació podeu veure algunes imatges de la trobada:


 
  17/04/2018
  12:29

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.