​8 de març, Dia Internacional de les Dones

L'Ajuntament d'Olost continua reclamant, una any més, la justícia i la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, per fer ben visibles les desigualtats encara vigents a molts àmbits de la societat i de la vida quotidiana; injustícies presents que tenen les seves conseqüències més extremes en la feminització de la pobresa i la violència de gènere.

Aquest any 2018, tot i reconeixent que des de les administracions estem constantment treballant per acabar amb les desigualtats i les injustícies vers les dones, hem de reivindicar i manifestar que no és suficient. Aquest és el gran repte que tenim al davant, i l’hem d’assolir amb la col·laboració i la complicitat de totes les institucions, agents socials i de les dones i els homes dels nostres pobles i ciutats, perquè només així podrem fer-ho realitat.

El dia 8 de març és el Dia internacional de la dones. Des del moviment feminista de Catalunya, coordinat amb altres moviments a escala internacional, s'ha convocat una vaga de dones amb la finalitat de visibilitzar el paper de la dona a la societat. Així mateix, en l'àmbit local, el col·lectiu feminista del Lluçanès "La Fetillera", ha  convocat a les dones a paralitzar la societat en quatre àmbits: llar, consum, estudis i laboral, que són els quatre eixos vertebradors de la vida social i on es pot visibilitzar la tasca de les dones.

En conseqüència, des de l'Ajuntament d'Olost donem suport als col·lectius i sindicats que han convocat la vaga o aturades i animem a la població a assistir als actes de concentració i mobilització organitzats pels col·lectius feministes. Per aquest motiu, en la darrera sessió del Ple de l'Ajuntament, es van aprovar la moció presentada pel col.lectiu feminista La Fetillera i el manifest de l'Associació Catalana de Municipis i la Federació Catalana de Municipis amb motiu del dia 8 de març, i que podeu consultar a continuació:

- Moció La Fetillera
- Manifest La Fetillera
- Manifest ACM-FMC

Recordem que els actes previstos a Olost amb motiu de la commemoració del Dia internacional de la dones s'iniciaran a les 12 del migdia, amb la lectura d'un manifest per part de membres del col.lectiu feministra La Fetillera davant de l'Ajuntament d'Olost, i continuaran a les 8 del vespre amb la xerrada-tertúlia sobre la sexualitat de la dona que tindrà lloc a l'Espai Activa't i que anirà a càrrec de Glòria Marsellach. Un cop acabada la xerrada, tindrà lloc un sopar popular que posarà punt i final als actes commemoratius del dia 8 de març a Olost.

  08/03/2018
  09:40

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.