Tot a punt per la 9a Fira d'En Rocaguinarda

Perill! Olost acull el 5 de novembre la 9a Fira d’en Rocaguinarda
Pesta bubònica, bandolers, barjaules i història es retroben en una festa caracteritzada pel sentit de l’humor
 
El proper diumenge 5 de novembre des de les 10 a les 7 de la tarda Olost acollirà la 9a Fira d’en Rocaguinarda. Un any més el sentit de l’humor no faltarà en aquest esdeveniment anual que té per objectiu fer retrocedir el poble a l’època del bandolerisme, al s.XVII, i que es completa amb unes 80 parades d’artesania i aliments de proximitat. Aquest any la Fira d’en Rocaguinarda entrarà de ple en l’època de “LA PESTA” perquè Olost estarà en alerta 4 per pesta bubònica. Per això el que es pretén és que “la gent vingui  i s’encomani”. 

Al llarg del dia un centenar d’actors i actrius del poble es posaran en els seus papers de bandolers, soldats, bugaderes, vidents, venedors o barjaules per oferir als espectadors escenes preparades i també improvisades. Com explica un dels protagonistes de la fira, Ramon Marsó, “les persones que visitin Olost es podran trobar amb situacions ben diverses en el moment menys esperat” i afegeix que “com cada any hi haurà escenes noves i d’altres de renovades”.  No hi faltaran tortures públiques a la plaça, personatges com Quixot o Sanxo, vinculats al Rocaguinarda més literari o l’escenificació de l’indult. Sens dubte serà una fira “amb molt poc filibusterisme”.

A la tarda els organitzadors tenen previst fer un homenatge al voluntariat. Segons Marsó “a Catalunya el voluntariat es va fer visible en les Olimpíades de Barcelona ’92, fa 25 anys, i ara, amb el procés, s’ha convertit en imprescindible”. També assegura que la Fira d’en Rocaguinarda és possible “gràcies a la il·lusió i a la participació desinteressada de molts olostencs i olostenques de totes les edats”.

Per completar les activitats de la fira, en diferents moments del dia s’organitzaran visites gratuïtes guiades a l’Espai Perot Rocaguinarda, on es donaran a conèixer els esdeveniments més importants que va protagonitzar el bandoler del Lluçanès. De 2/4 de 4 a 2/4 de 6 de la tarda hi haurà animació infantil a la plaça i a partir de 2/4 de 6 es reprendrà l’activitat de la Fira amb escenes totalment diferents a les del matí i amb un final “espectacular”. 
 






A continuació podeu veure l'àlbum de fotos de la Fira d'En Rocaguinarda de l'any passat:

 
  02/11/2017
  16:36

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.