La pèrgola fotovoltaica de l'Escola cobreix entre el 20-30% del seu consum elèctric

La pèrgola fotovoltaica que dona ombra al sorral de l'Escola Terra Nostra d'Olost es va posar en funcionament a l'octubre de 2016, però no va ser fins a finals d'abril d'enguany que es van acabar tots els treballs de control i seguiment de la instal·lació. En aquest sentit, ara es comencen a disposar de les primeres dades de consums i produccions reals de la instal·lació, alhora que hi ha una pantalla instal·lada a l'entrada de l'Escola on es poden observar els consums i produccions instantanis de la instal·lació.

La pèrgola es va construir amb dos objectius: Per una banda, fer ombra al sorral de l'escola per tal que en èpoques de calor les nenes i nens tingui ombra en aquella zona, i per l'altra banda ha de servir per auto-produir entre un 20-30% de l'energia elèctrica que consumeix el Centre. Amb aquest instal·lació es redueixen les emissions de CO2 i també es camina cap a la transició energètica. Cal recordar que la pèrgola va ser el projecte guanyador del procés participatiu que va tenir lloc a finals de 2015 a Olost.
 
En els primers resultats es pot observar com dels 2.555 kWh consumits pel Centre el mes de maig la pèrgola en va generar i autoconsumir 569 kWh, un 22% del consum total. Aquest nivell d'autoproducció varia segons el dia i la climatologia, però en la imatge següent es pot observar el total de consum de l'escola en vermell i la corba que cobreix la pèrgola en gris, on concretament pel dia 7 de juny es va cobrir el 31% del consum.
 
Aquesta instal·lació és la segona que posa en funcionament l'Ajuntament d'Olost, ja que al Centre Cívic d'Olost també hi ha una instal·lació fotovoltaica d'autoconsum que produeix entre el 30-35% del consum elèctric d'aquell equipament. I finalment per aquest any 2017 es preveu una nova instal·lació d'autoconsum per l'edifici de l'Ajuntament. A més, i per tal de fomentar la pedagogia d'aquests sistemes a la ciutadania, totes aquestes instal·lacions disposen de pantalles on es visualitzen els seus consums i produccions.

  09/06/2017
  08:12

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.