Els usuaris de l'Espai Activa't ens parlen de l'antic cinema de la Reforma

A continuació podeu consultar el text que han preparat els usuaris de l'Espai Activa't per recordar l'antic cafè i cinema de la Reforma, i tot el que es movia al seu voltant:

"CAFÈ I CINEMA LA REFORMA

La reforma va ser aproximadament als anys 40 un dels establiments més emblemàtics d’Olost. Situat a la carretera de Gironella, era el cafè del nostre poble; però no tant sols això sinó que també s’hi projectaven pel·lícules i s’hi feia teatre.

Hi han hagut molts canvis d’ençà a aquests anys i la tecnologia del cinema ha evolucionat molt. Les pel·lícules que es projectaven a la sala anaven amb un aparell projector en què s’havia d’anar fent rodar una cinta i a través d’aquesta, podíem veure el film. Un dels trets característics d’aquest aparell, per una banda, era el soroll desagradable que ressonava sobre al públic, i per l’altra banda cada dos per tres es trencava la cinta, sobretot en els moments més interessants!. Llavors obrien els llums de cop i ho tornaven arreglar.

En aquells anys molts de nosaltres érem petits i per tant, no podíem comprar l’entrada per anar al cinema, la qual no costava més de 5 pessetes. Així que com que també volíem veure la pel·lícula, pujàvem una escala molt llarga hi intentàvem seguir la pel·lícula mirant per sota la porta. Hi havien unes esbatussades per poder mirar! Després venia el Sr. Rossinyol, l’acomodador, amb la seva llanterna i ens deia que no cridéssim, que guardéssim silenci.

Si acabàvem de pujar l’escala anàvem a parar al Café d’en Pep Serrat. Era un punt de reunió de la gent del poble on passàvem llargues estones jugant a diversos jocs de cartes, com és ara, el truc, el canari o bé a altres jocs de taula com és el domino. Els dies de festa gran, com ara per St. Antoni, dilluns de Pascua i St. Isidre entre altres, s’organitzava ball amb orquestra. Si en aquell moment teníem diners compràvem el que en dèiem la toia, és a dir un regal, com ara un centre de taula. Després teníem el luxe de ballar sols al mig de la rotllana. També esperàvem el famós ball del fanalet ja que era un ball on es tancaven els llums i era l’ocasió d’anar a buscar la persona indicada.

I quan arribava l’estiu, a l’entrada del local el Ton de la Coromina muntava una parada de gelats i ens llepàvem els dits!" 
  08/02/2017
  09:10

Subscriu-te al butlletí

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.