El Lluçanès ja té un joc de cartes per incentivar a reciclar bé

El Consorci del Lluçanès (àrea de Turisme i patrimoni) amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olost i el suport del Consell Comarcal d’Osona, i amb el finançament de la Diputació de Barcelona, ha creat el Joc de les parelles "Recicla bé al Lluçanès".

Es tracta d'un joc de les parelles que ajuda a conscienciar a les persones de com reciclar bé els residus al Lluçanès, d’una forma lúdica.

  

La iniciativa neix del sector d’allotjaments turístics del Lluçanès que han detectat la poca pràctica dels seus clients alhora de reciclar bé els residus durant la seva estada al territori. El joc està format per 32 cartes que contenen diferents residus: ampolles de vidre, bosses de plàstic, llaunes, ous, bolquers, bombetes, petits electrodomèstics,…
Cada element té associat la franja de color de cada fracció de residu (orgànic: marró, multiproducte: groc/blau, vidre: verd, rebuig o resta: gris).

El joc consisteix en fer les parelles d’aquests elements i classificar-los segons els colors de la fracció dels residus. Guanya qui aconsegueix fer més parelles. Les parelles estan formades per l'element en bon estat i l’element gastat, brut, trencat o deteriorat a punt per llençar al contenidor.

Per altra banda també s’ha incorporat al joc una carta guia on hi ha els contenidors que es troben al territori per dipositar els residus i els colors de cada fracció. També s'explica que a Osona i Lluçanès hi ha la recollida de multiproducte on s’hi han de dipositar junts els residus de plàstic, paper, llaunes i envasos.

Els jocs de cartes es faran arribar als allotjaments turístics del Lluçanès per poder incentivar a contribuir a reciclar bé els residus al Lluçanès als turistes que venen al territori.

  04/08/2022
  14:13

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.