​El menjador de l’escola Terra Nostra d’Olost entra a formar part d’una prova pilot que potencia el producte del territori i els hàbits sostenibles i saludables entre els infants

L’escola Terra Nostra és una de les cinc escoles de la comarca d’Osona que participaran a la prova pilot que s'inicia aquest curs als menjadors escolars d'Osona i el Lluçanès. La resta d’escoles implicades són l’Escola Vic Centre, l’Escola Pompeu Fabra, de Manlleu, l’Escola Vall del Ges, de Torelló, i l’Institut escola Carles Capdevila, de Balenyà.

La principal missió del projecte és apropar el producte agroalimentari del territori als menjadors escolars així com també fomentar uns hàbits alimentaris més saludables, sostenibles i bons entre els infants. 

La iniciativa, batejada Mengem d'Aquí, Osona i Lluçanès disposa del web Mengem d'Aquí, on es pot consultar tota la informació vinculada al projecte i també els menús, entre d’altres. També es donaran a conèixer aspectes com els nous productors agroalimentaris, receptes, o recomanacions de salut i hàbits alimentaris, a través del canal d'Instagram.

El projecte està coorganitzat pel Consell Comarcal d'Osona, el Consorci del Lluçanès, Creacció, els ajuntaments de Vic, Manlleu, Torelló, Olost i Balenyà, i compte amb el suport de la Diputació de Barcelona. També es compte amb el suport dels equips docents i de les associacions de famílies de les diferents escoles, i de 7itria-Fundesplai, que és l’empresa que ofereix el servei de menjador. D’altra banda, es compte amb l'assessorament expert de la Fundació Alícia, que treballa perquè tothom mengi millor. 

Amb l’impuls d’aquesta nova iniciativa també es vol agrair per avançat la tasca de cuineres, cuiners, monitores i monitors, que són els que finalment faran arribar, a través del menjar, els valors a tots els infants, i també la implicació de les famílies vinculades a les diferents escoles que participen a la prova pilot.
  10/09/2021
  12:50

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.