25 de novembre: Dia Internacional contra la violència vers les dones

Enguany, fa 60 anys que varen ser assassinades les germanes Mirabal, tres activistes polítiques i membres actives de la resistència. En honor a elles es va establir aquesta data com a Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Des de llavors, no han cessat els esforços de moviments socials, feministes i de tots els àmbits per a eradicar les violències masclistes. També és cert que ja fa uns anys que diverses iniciatives populars anuncien que el temps s’ha esgotat per als agressors masclistes, el #NoEstàsSola, el #Metoo i el #YoSiTeCreo. El repte és enorme: es tracta de canviar la societat i destruir el poder patriarcal.

És evident que, encara ara, els temps segueixen canviant i que el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort. No hi ha dubte que la defensa dels drets humans més fonamentals està guanyant, a poc a poc, aquesta partida. Per això, ens cal no perdre l’horitzó que encara està per arribar mentre tenim en compte el camí que ja hem caminat. Cal enfortir l’estratègia i el compromís comú per erradicar totes les formes de violència masclista. Les que es produeixen en l’àmbit de la parella i exparella o en l’àmbit familiar, i que durant molts anys s’han considerat un problema privat, però també aquelles que es produeixen en l’àmbit laboral o social i comunitari, i que han estat tradicionalment menys visibilitzades, com ara l’assetjament sexual o per raó de sexe, els matrimonis forçats o el tràfic de nenes i dones amb finalitat d’explotació sexual o altres. 

Així doncs, des de l'Ajuntament d'Olost volem posar novament de manifest  el rebuig i condemna a qualsevol forma de violència masclista que s’exerceix diàriament contra moltes dones i que representa una greu vulneració dels drets humans fonamentals, al mateix temps que encoratgem a tota la societat civil a mostrar una tolerància zero envers qualsevol manifestació de violència i ens comprometem a vetllar pel compliment dels protocols d'atenció a les dones víctimes de violència masclista i treballar de manera coordinada amb tots els agents implicats i les entitats de dones.

A continuació us podeu descarregar el manifest, consensuat amb la resta d'administracions catalanes, per commemorar i visibilitzar aquesta data i tot el que representa:

- Manifest 25 N 2020

Així mateix, us animem a participar als actes programats a Olost. Ens trobarem a les 5 de la tarda davant l'Ajuntament on hi hauran exposats els missatges que s'ha deixat en els darrers dies a la Bústia de violències masclistes, alhora que es llegirà el manifest del 25 N, al qual ens hem adherit. Finalment, s'iluminarà la façana de l'Ajuntament de color lila. 
  25/11/2020
  08:43

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.