Comunicat de l'Ajuntament d'Olost en relació al Pla que preveu l'ampliació de la Planta de compostatge Fumanya

El passat 23 de setembre de 2020 es va publicar al DOGC l’acord de la Comissió Especial d’Urbanisme de la Catalunya Central, referent a l’aprovació inicial del Pla especial urbanístic autònom de la planta de valorització de residus orgànics mitjançant compostatge de Fumanya, al terme municipal de Sant Martí d’Albars.

Aquest Pla contempla l’ampliació de la Planta de Compostatge Fumanya fins a ocupar un espai de 34.950 m2, fet que comportarà un perjudici en el medi ambient, la qualitat de vida i el benestar dels veïns i veïnes de tot el territori i, especialment,  dels veïns i veïnes de Santa Creu de Jutglar, que porten patint-ne les conseqüències des de fa 20 anys.

Aquest és doncs, un problema que ve de lluny perquè entenem que la mala ubicació de la Planta i una gestió molt millorable, invaliden l’activitat actual i encara més l’ampliació. Recordem com aquesta planta genera episodis diaris de pudors que afecten especialment als veïns i veïnes de Santa Creu de Jutglar, dels quals ens hem queixat insistentment a totes les administracions competents.

Així doncs, des de l’Ajuntament d’Olost ens posicionem públicament al costat de la gent d’Olost i Santa Creu que pateixen els perjudicis causats per l’activitat de la planta, al mateix temps que donarem resposta a l’acord de la Comissió Especial d’Urbanisme de la Catalunya Central presentant al·legacions al Pla, conjuntament amb el Consorci del Lluçanès i a la resta d’ajuntaments de la comarca.
 
 
  11/11/2020
  19:24

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.