La biblioteca d’Olost i l’Espai Perot Rocaguinarda s’uneixen per promocionar l’art durant tot l’any

Les parets de l’Espai Perot Rocaguinarda, situat al Centre Cívic d’Olost, s’ompliran d’art durant tot l’any. Inicialment es té previst oferir una exposició cada dos mesos. Aquesta iniciativa, que ha sorgit des de la biblioteca i del mateix espai, parteix de la idea de potenciar aquesta sala i dinamitzar-la a partir de diferents exposicions temporals d’obres d’art d’artistes del territori.

Tenint en compte les característiques de la sala, totes les obres seran de format pla, tot i que no es descarta que en algun moment es proposi una exposició d’un format diferent. S’intentarà mostrar tot tipus de gèneres artístics (il·lustracions, pintura, fotografia, ceràmica.., i en algun moment de l’any fins i tot titelles) i també que les exposicions tinguin en compte públics diversos. Paral·lelament a les exposicions es té previst organitzar xerrades o actes complementaris per tal que els mateixos artistes puguin explicar la seva obra o bé treballar una temàtica concreta a partir de les obres exposades.

Des de l’1 d’octubre i fins a finals de novembre ja es pot visitar la primera de les exposicions. Es tracta de VANITAS, de l’artista local Albert Pairés, que al llarg de la seva vida ha produït una obra molt extensa, amb quadres de tècniques i estils molt diversos. Amb aquesta mostra l’artista vol retre un homenatge a la seva esposa Conxita Biosca, amb una pintura diferent a la resta d’obres.

VANITAS és un terme llatí que significa supèrbia, orgull i en art es refereix a una categoria particular de natura morta d'alt valor simbòlic i religiós. El missatge vol transmetre la inutilitat dels plaers mundans enfront a la certesa de la mort. És per això que els símbols de les “vanitas”, com el crani humà, acostumen a evidenciar la fragilitat i la brevetat de la vida. En les vanitas d’aquesta exposició es barregen símbols religiosos i antropomòrfics. Es repeteixen símbols com la mitja lluna, i hi ha personatges que es fusionen amb diferents elements, creus i contrastos entre el que és la joventut i la bellesa amb la decadència i la mort.

La mostra es podrà visitar de dilluns a dijous de 5 a 7 de la tarda o contacant prèviament amb la biblioteca o l’Espai Perot Rocaguinarda. 

 
  05/10/2020
  12:24

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.