Millores en l’enllumenat públic d’Olost

L’Ajuntament d’Olost ha substituït 52 punts de llum de l’enllumenat públic de la zona del polígon del Coll del Ram, l’entrada nord del municipi i la zona dels carrers Pompeu Fabra, Rovira i Virgili i Jacint Verdaguer. És una nova actuació en el marc de reduir els consums energètics del nostre municipi i també reforçar la lluita per minimitzar els impactes del canvi climàtic.

L’actuació ha consistit en substituir llumaneres de Vapor de Sodi de potències de 100 i  150W per llumeneres de tecnologia LED amb potències de 30 i 40W amb detectors de presència. Es tracta d’una actuació innovadora i una prova pilot a la comarca la utilització de sensors de presència en l’enllumenat públic, els quals garanteixen que la il·luminació sigui reduïda si no hi ha presència de persones o trànsit als carrers, però que alhora que n’hi hagi aquesta augmenti i sigui suficient per garantir la visibilitat i seguretat.

Amb aquesta actuació es preveu una reducció dels consums d’aquestes enllumenats entorn al 75% dels actuals, i per tant una reducció d’uns 13.000 kWh i un estalvi econòmic a l’entorn dels 2.700 €. El cost de l’actuació que està a l’entorn dels 16.000 € és subvencionat en un 90% per la Generalitat de Catalunya.

En els pròxims mesos, a través del projecte FEDER Energia es procedirà a ampliar la instal·lació d’enllumenat LED al municipi, i on es preveu que entre el 2020 i 2021 es substitueixi un 70% dels punts de llum d’Olost.  01/10/2020
  11:03

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.