Tancaments de les àrees d’emergència de residus i instal·lació de càmeres.

En els darrers mesos, la gestió dels residus d’Olost i la preservació del medi ambient han patit males practiques amb abocaments incontrolats, no separació de residus i un ús desmesurat de les àrees d’emergència de residus. S’han vist algunes imatges i fets que no s'haurien de tornar a repetir.

Davant d’aquesta situació, i per la necessitat de continuar la bona feina que es van iniciar ara fa 6 anys amb la implantació del porta a porta, en especial davant la bona col·laboració i bona gestió que fan la major part de veïns i veïnes d’Olost i Sant Creu, l’Ajuntament prendrà mesures importants les pròximes setmanes.

En breu s’instal·laran càmeres de vigilància a les dues àrees d’emergència de residus que hi ha instal·lades (la d’Olost i la de Santa Creu de Jutglar), i paral·lelament es passarà al tancament d’aquestes dues àrees, i només es podrà accedir a elles amb identificació i tots els veïns i veïnes d’Olost i Santa Creu disposaran de la mateixa. És a dir, ja no es podrà accedir de forma lliure i indiscriminada a les àrees d’emergència de residus. L’accés amb identificació en un principi no serà limitat com fan a altre municipis, però s’estudiarà aquesta possibilitat. Cal recordar que les àrees d’emergència com el seu nom indica són per aquelles casos puntuals i/o d’emergència i que en la mesura que es pugui cal utilitzar el sistema de recollida porta a porta que és més eficient.

El residus reciclats al municipi d’Olost durant els primers dos anys del porta a porta es van arribar a acostar a un 78%, però aquests darrers dos anys aquesta xifra ja s’ha situat per sota del 70% i aquest principi d’any Olost està per sota del 65%. Cal recordar que els estandards europeus i alguns municipis de la comarca d’Osona estan per sobre del 80% de residus reciclats. 


 
  24/09/2020
  13:23

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.