Activitat guiada dels ecosistemes aquàtics del Lluçanès al Pantà de Rexach

El proper dissabte 25 de juliol es realitzarà l'activitat guiada dels ecosistemes aquàtics del Lluçanès a Olost i Santa Creu de Jutglar, que ens portarà al Pantà de Rexach on es parlarà dels ecosistemes fluvials i la fauna invasora.

El pantà de la Gavarresa, també anomenat pantà d’Olost o de Rexach, està situat al nord-oest del nucli urbà d’Olost i al sud-est del nucli de Santa Creu de Jutglar, en el curs de la riera Gavarresa. Ocupa una superfície de 5 ha, i es tracta del pantà més gran del Lluçanès. Els pantans acullen en les seves aigües i en els canyissars gran varietat de fauna, especialment d’aus. Els peixos i invertebrats que s’hi troben són, majoritàriament, espècies introduïdes; i moltes, com el silur, la carpa i el cranc roig americà, són invasores.

L'activitat es realitzarà a l'aire lliure i consistirà en estudiar les característiques fisico-químiques de l'aigua, la vegetació de ribera i els habitants del riu, sobretot els macroinvertebrats i aprendrem a valorar la qualitat de l'aigua utilitzant tots aquests paràmetres. Al finalitzar hi haurà una mica d'esmorzar per a tots els assistents..

L'assistència és  gratuïta i cal inscripció prèvia que podeu dur a terme al següent enllaç: FORMULARI D'INSCRIPCIONS

Lloc de trobada: El "racó" del Pantà de Rexach: UBICACIÓ  
🕛 De 10h a 13h

Mesures que cal adoptar:

⏺Cal rentar-se les mans amb sabó abans d'assistir a l’activitat. De totes maneres es comptarà amb gel hidroalcohòlic desinfectant.
⏺Cal mantenir la distància de 1,5m entre participants
⏺Cal portar mascareta 
⏺Us recomanem portar calçat per aigua, binocles, guies naturalistes (fauna i flora), roba i calçat adequat, així com aigua i menjar (si ho creieu necessari)
⏺ No es permet portar animals de companyia 
⏺Inscripcions prèvies (50 places limitades):
 
 Guia: ADEFFA Centre Camadoca
  
 Per a més informació:
Consorci del Lluçanès – T. 93 888 00 50


  20/07/2020
  00:47

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.