Els veïns i veïnes d’Olost i Santa Creu de Jutglar es mobilitzen per col·laborar entorn de diferents iniciatives pel COVID-19

Els veïns i veïnes d’Olost i Santa Creu de Jutglar es mobilitzen per col·laborar entorn de diferents iniciatives pel COVID-19
 
 
Des que ens trobem en la situació actual generada pel coronavirus, a Olost i Santa Creu, han estat múltiples les iniciatives col·lectives, individuals o empresarials que s’han dut a terme per intentar contribuir en la mesura del possible a millorar la situació. En aquest sentit, des de l’Ajuntament d’Olost i Santa Creu de Jutglar es vol fer un extens i destacat reconeixement a totes les persones que en el seu dia a dia estan ajudant a d’altres a fer aquesta situació més confortable.
 
A banda del personal sanitari, gent que treballa per cobrir tots els serveis essencials i dels comerços locals, que fan una gran tasca cada dia, durant les últimes setmanes s’ha fet evident la voluntat de col·laborar de tota la població. Un exemple n’és la creació de la xarxa de voluntaris, impulsada des de l’Ajuntament “per evitar en la mesura del possible que cap persona se sentís sola o desprotegida”. La xarxa està formada per més de 15 persones i es dediquen a fer acompanyament telefònic a més de 50. Així mateix, des de l’Ajuntament es constata que “ningú està desatès en aquests moments a Olost i a Santa Creu. Directa o indirectament tota la gent gran té contacte i suport de familiars, cuidadors i trucades. Notar l’escalf de les persones és molt reconfortant i és en aquesta línia on volem seguir treballant”.  
 
Al costat d’això, l’Ajuntament també ha impulsat i recolzat a dues iniciatives més: En primer lloc, tres treballadores de l’Ajuntament d’Olost estan participant de forma voluntària a la iniciativa de l’Ajuntament de Gurb, en col·laboració amb l’empresa Casa Tarradellas, de la producció de bates per a centres hospitalaris i residencials. I, en segon lloc, s’han lliurat les lones que habitualment cobreixen el parquet del Pavelló municipal a l’Hospital de campanya instal·lat al pavelló Castell d’en Planes de Vic, per esponjar l’Hospital Universitari de Vic.
 
A més a més cal destacar que des d’un principi es va comptar amb d’altres col·laboracions com és el cas de Confeccions M. Carme, que van fer 3700 màscares per repartir-les a empreses del poble, particulars, comerços i a alguna residència. També s’ha de destacar la bona predisposició de la gent a ajudar quan s’ha fet la recollida de tovalloles blanques o de màscares.
 
En aquest punt també cal destacar la participació d’un nombrós grup de veïnes d’Olost i Santa Creu de Jutglar en el col·lectiu de cosidores del lluçanès covid-19, un grup de veïnes del territori que cusen mascaretes, bates, gorres i qualsevol altre material que pugui ser útil i dirigit a particulars i/o institucions que ho puguin necessitar. 
 
Per últim, però igual d’important, també volem fer un reconeixement a iniciatives empresarials com la de l’empresa Elsanek, d’Olost, que des de fa temps es dedica a fabricar teixits reutilitzables per a hospitals (bates, llençols, mascaretes, etc) i que ara han vist reconeguda la seva proposta arran de la crisi sanitària. 
 
Podeu consultar el Decret d'autorització del treball personal per adhesió al Conveni amb l'Ajuntament de Gurb per confecció de bates sanitàries al següent enllaç: DECRET
  17/04/2020
  13:28

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.