Olost es prepara per acollir l’11a Fira d’en Rocaguinarda

El primer diumenge de novembre els carrers del poble es tornaran a omplir amb espectacles al carrer protagonitzats per més de 100 actors i actrius locals. Aquest any serà una fira de por.

El 3 de novembre Olost tornarà a retrocedir al s.XVII per reviure una època en què la palla omplia els carrers juntament amb bandolers, barjaules, bruixes i capellans. El poble farà un pas enrere per tornar a l’època del bandoler del Lluçanès Perot Rocaguinarda i ho farà amb molt d’espectacle i humor al carrer, parades, foodtrucks i molt més.
 
En el cas del teatre cal destacar que com cada any es comptarà amb la participació desinteressada de més de 100 actors i actrius del poble, de diferents edats i que tenen el suport de maquilladores, equip d’atrezzo, direcció artística, també del municipi. Un equip que ja fa mesos que s’està preparant i que compte amb el suport dels professionals Xevi Font, a la direcció escènica, i Albert López, a la direcció tècnica.
 
No hi faltaran les escenes més habituals i també més esperades de la fira com l’escena de les vidents, en què expliquen als visitants tot el que passarà durant el dia, l’escena de les barjaules, que és la que cada any omple de gom a gom el carrer Berga, l’escena de la tortura (on la tortura serà la administración i el torturat el ciutadà exemplar) o la baralla dels Nyerros i Cadells, que tindrà lloc a la plaça a la 1 del migdia. Segons els organitzadors, “totes aquestes escenes arriben amb moltes novetats i sorpreses per captivar als visitants ja habituals i als que ens venen a veure’ns per primera vegada”. Com a novetats tècniques cal destacar que es comptarà amb nova il·luminació per les escenes del vespre i que s’ampliaran les grades situades a la plaça major.
 
Com explica un dels organitzadors i actor que fa de Perot Rocaguinarda a la fira, Ramon Marsó: “aquest any la fira està concebuda com un gran espectacle” i afegeix que jugant amb el fet que és l’11a edició i que el dia 31 és halloween “serà una fira uhhh!! uhhh!!, una fira de por, una fantasmada”. El tema principal serà La Inquisició i es faran molts paral·lelismes entre el s.XVII i l’actualitat.
 
Abans de la parada tècnica per dinar, els actors i actrius signaran el llibre dels 10 anys de la fira, que ha sortit per commemorar i explicar, amb moltes imatges i humor, com va néixer i com ha crescut aquest esdeveniment a Olost.
 
A la tarda l’espectacle es concentrarà a la plaça major amb més escenes de vidents, un ball burlesc, amb l’aparició d’un inquisidor, d’El Quixot i el Sancho Panza i també amb l’escena de l’indult. Com assegura el mateix Marsó, “com cada any oferirem una fira amb molt sentit de l'humor, anacronismes i molt surrealisme”.
 
Paral·lelament a totes les actuacions al carrer, al llarg del dia els visitants podran passejar entre diferents parades de productes d’alimentació i artesania, gaudir d’un espectacle infantil al punt de les 4 de la tarda i visitar el centre d’interpretació Espai Perot Rocaguinarda, on s’explicarà la vida del bandoler del Lluçanès a les 10, a 2/4 de 2, a les 3 i a les 4. La fira arribarà al seu punt final amb un espectacle piromusical.

 
  15/10/2019
  18:56

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.