Torna el cinema a Olost!

En el marc de la Xarxa Comarcal de Cinema, es projectarà el proper divendres 17 de maig, a les 19:00, al'Espai Rocaguinarda, la pel.lícula "Dessine Moie un Chamoie", guanyadora del gran premi Vila de Torelló del Festival Internacional de Cinema de Muntanya.

La Xarxa Comarcal de Cinema és una iniciativa impulsada des del Consell Comarcal i amb l'assessorament dels responsables del Cineclub Vic que té per objectiu fer arribar el cinema de qualitat als pobles de la comarca d'Osona. 
 
Durant moltes dècades era possible anar al cinema a gairebé qualsevol poble de la comarca. Pel·lícules de reestrena en sales entranyables que cada cap de setmana oferien sessions dobles amb “la bona i la de complement”. Molts pobles de la comarca van tenir cinema fins a principis dels anys 80. Llavors, amb una de les primeres grans crisis del sector, l’arribada del vídeo domèstic i dels canals privats de televisió, aquests cinemes van tancar i desaparèixer. Van quedar les sales de la capital, Vic, amb dos llocs emblemàtics, Vigatà i Cinema Nou, i el naixement dels Multicines Sucre, que acabarien convertint-se en el principal focus de cinema comercial d’estrena per a Osona i el Ripollès.
 
La resta de poblacions de la comarca no tenen un accés pròxim i directe al cinema. És per això que s'ha ideat una xarxa de cinema comarcal, un projecte pioner en el seu àmbit, que es posaria en pràctica a la comarca d’Osona a partir del mes de setembre. Aquesta iniciativa podria activar el retorn del cinema als pobles i, sobretot, la litúrgia d’anar al cine: en una sala, amb públic, comentant la pel·lícula, oferint activitats complementàries. La idea és oferir una programació conjunta, amb varis passis al mes, en versió original subtitulada i doblada, de pel·lícules recents, amb un interès artístic, pel·lícules que es projectarien en una sala habilitada. 

En el cas d'Olost la sala més apropiada per oferir aquesta activitat és l'Espai Perot Rocaguinarda i l'objectiu és poder oferir una programació tenint en compte els diferents tipus de públic del poble, a partir del mes de setembre o durant el 2020. 
 
Amb la projecció de Dessine Moie un Chamoie el proper divendres 17 de maig el que es pretén és despertar l'interès de la població per tornar al cinema i detectar si aquesta seria una iniciativa que comptaria amb una bona acollida per part de la població. 
Per aquest motiu s'ha escollit una pel·lícula apte per una gran majoria de públic. Es tracta d'una versió original amb francès i subtitolada al català, que no compte amb un gran volum de diàleg i, per tant, pot ser molt ben entesa. 
 
L'argument és senzill però també ple de signficat i pot atraure a infants, joves i adults. El protagonista és en Colin, un nen de 9 anys, entusiasmat per la tecnologia. Quan va a veure els seus avis, cineastes especialitzats en films d'animals, per a ell comença un llarg aprenentatge lluny de la ciutat.  El Parc Nacional del Grand Paradís és una altra escola... Es tracta d'un meravellós documental sobre l'aventura d'aprendre, desconnectar del món tecnològic i tornar a escoltar, veure i viure la natura que va obtenir el Gran premi Vila de Torelló en el Festival Internacional de Cinema de Muntanya.


  10/05/2019
  10:10

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.