Més de 320 persones participen a les activitats que Olost promou pel Dia de la Dona

Més de 320 persones participen a les activitats que Olost promou pel Dia de la Dona

Els actes van començar el dia 1 de març i acabaran aquest cap de setmana amb un torneig de pàdel femení

Aquest cap de setmana, un torneig de pàdel femení amb la participació de 24 parelles (48 noies) i amb la final diumenge al migdia, posarà el punt i final a totes les activitats que Olost ha dedicat al Dia de la Dona, durant el mes de març.
El dia 1 el Centre Cívic encetava els actes amb una xerrada sobre La Fetillera, el col·lectiu feminista del Lluçanès, on es van explicar les accions dutes a terme per reivindicar la lluita feminista. El dimecres 6, el col·lectiu Illa d’Om va fer un Taller de pintura matèrica vinculat també al món de la dona. I el divendres 8, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, el Casal dels Avis va acollir la xerrada "Els homes provenen d’Orion i les dones de Gaia”,  a càrrec de la psicòloga Glòria Marsellach Umbert. Tot seguit es va celebrar el Sopar de la Dona amb la participació d’unes 90 persones de 18 a 70 anys.
Segons la regidora de Serveis a la Ciutadania i esports  Meritxell Trigo “estic molt contenta perquè totes les activitats que s'han organitzat al voltant del dia de la dona han sigut tot un èxit”. Trigo afegeix que “suposa una gran satisfacció organitzar activitats i que la resposta sigui tant positiva, i amb participants de totes les edats”. Per aquest motiu reconeix que “ja tinc ganes de repetir-ho l’any que ve”.
 
Continuant amb les activitats, el diumenge 10 al matí l’Ajuntament i l’Espai Perot Rocaguinarda van organitzar una Caminada Cultural amb esmorzar, on van participar unes 120 persones. El recorregut, apte per a petits i grans, va arribar fins al Mas de Pecanins i va sorprendre als caminants amb esquetxos protagonitzats per personatges femenins de la Fira d’en Rocaguinarda. El fil conductor era un barret negre perdut, on hi faltava una ploma…
 
El 15 de març el Centre Cívic va organitzar una xerrada sobre el Cercle de Dones amb la Cristina Cid, on ella va explicar com van organitzar-lo i quins són els seus rituals i objectius. Segons Cid, “el cercle permet estrènyer els vincles emocionals entre les dones”. Tot seguit es feia el primer dels Tallers de Defensa Personal, destinat a adults. Tant aquest taller com el del dia 22, per a joves, constava d’una part teòrica i una part pràctica per ensenyar trucs per defensar-se i protegir-se en casos d’agressió, abús o robatori. Els tallers els va impartir la cooperativa Cúrcuma i Javier Iglesia, i hi van participar unes 25 persones.
  27/03/2019
  09:20

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.