Els efectes de l'oruga del boix a la gestió forestal

El dijous 28 de març, a partir de les 16:45, el Consorci del Lluçanès acollirà una Jornada sobre els efectes provocats per l’eruga del boix, una plaga que avança  i de la que ja se n'ha detectat la presència al Lluçanès.

Els darrers tres anys la papallona del boix ha provocat seriosos danys als boixos de la Garrotxa i Est d’Osona,  afectant a la supervivència dels boixos i alternant-ne l’ecosistema. La plaga avança, actualment ja s’ha detectat la presència de l’eruga al Lluçanès, i tot apunta que aquesta primavera i estiu la zona de l’àmbit de l’Associació de propietaris forestals del Lluçanès es pot veure potencialment afectat. Per tal de donar resposta a als possibles efectes de l’eruga del boix en boixedes tant ornamentals com naturals, des de l’Associació de propietaris forestals del Lluçanès, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, han organitzat una jornada dirigida a tothom qui tingui dubtes sobre els efectes, mitjans de lluita i perspectives de futur de l’afectació de l’eruga del boix, amb l’objectiu d’anticipar-nos a una possible alarma social degut a l’impacte visual de les boixedes afectades.

Els interessats us podeu inscriure enviant un correu electrònic a tecnic@apfllucanes.cat o bé a l'enllaç ruralcat.gencat.cat/preinscripcinspatt


  19/03/2019
  08:43

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.