Fer millores als Parcs Infantils i instal·lar una zona d’escalada al pati del Centre Cívic, nous projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius d’Olost, que s’han d’executar el 2019

Millorar els Parcs infantils ha estat la opció més votada del nou procés de participació ciutadana, que ha finalitzat donant a conèixer els guanyadors. Aquest projecte, valorat en 15.000€, rebrà el 100% de l’import, mentre que el projecte classificat en segona opció,  instal·lar un búlder exterior en forma de dau al pati del centre cívic, en rebrà 5.000€ dels 9.000€ demanats.
 
I és que en aquesta ocasió l’Ajuntament d’Olost ha decidit destinar als Pressupostos Participatius un total de 20.000€ però un màxim de 15.000€ a la primera opció, per tal de poder repartir millor la inversió. Els dos projectes guanyadors, que han obtingut 132 i 122 punts, respectivament, s’hauran d’executar al llarg de l’any 2019.
 
A banda d’aquestes dues propostes, el procés de participació ciutadana, n’ha rebut 15 més de temàtiques ben diverses. Les més votades després de les guanyadores han estat, en tercera posició i amb 110 punts, instal·lar una font a la zona esportiva o reformar els banys del centre cívic, amb 107 punts, crear una zona de pícnic a l’aire lliure en algun espai adequat del poble, amb 95 punts, instal·lar enllumenat LED a alguns carrers, o amb 93 punts, posar càmeres de vigilància a l’àrea de residus, per evitar conductes inapropiades.
 
Els altres projectes, tot i rebre menys puntuació, serveixen per detectar d’altres inquietuds que hi ha al poble, no només per millorar alguns camins o crear nous accessos, sinó també en l’àmbit cultural, popular o artístic. Un exemple en seria la reforma de la Fera d’Olost o el canvi de vestuari dels diables del poble, Els Cremats. D’altra banda, també es demanava suport econòmic per ampliar l’equip de so i de llums per les festes locals, crear i instal·lar una escultura per homenatjar als donants de sang, reduir l’impacte visual de les naus d’un polígon plantant arbres, o fer una pintura mural.
 
Del total de 233 persones que han votat, 208 ho han fet digitalment i només 25 (que suposa el 10,7%), presencialment. De les 208, més del 70,3% ho ha fet a través d’un mòbil, 16,7% amb l’ordinador, i poc més del 2% amb una tablet. 
 
En l’actual procés de Pressupostos Participatius s’hi van presentar un total de 8 noves propostes i se’n van mantenir 9 de les que s’havien presentat en el procés realitzat a principis d’any. Cal recordar que en l’anterior procés va guanyar el projecte per reformar el pati d’infantil Terra Nostra i el pati de l’Escola bressol Estel, que ja s’ha dut a terme i es va poder inaugurar coincidint amb l’inici del nou curs. D’altra banda, queda pendent el projecte per reformar el pati del centre cívic, que va obtenir 5.000€ dels 12.000€ necessaris.
 
Un cop més, la valoració que es fa des de l’Ajuntament d’Olost és molt positiva. Tot i així, en properes edicions se seguirà treballant per assegurar que la informació arriba a tothom i augmentar encara més la participació tant amb la presentació de propostes com a l’hora de votar.
 
Precisament per potenciar al màxim la participació ciutadana, la votació s’ha pogut fer digitalment i també presencialment. S’han repartit tríptics a totes les cases d’Olost i Santa Creu de Jutglar per facilitar el vot presencial, que després calia dipositar en una urna habilitada a l’Ajuntament. D’altra banda, el Registre de Participació Ciutadana ha incorporat un total de 23 persones al llarg de l’any i aquestes també han pogut presentar projectes i votar, encara que no estan empadronades al poble.
 
A banda de treballar per fer realitat els tres projectes que ara es tenen pendents, Olost tornarà a preparar un nou procés de pressupostos participatius el darrer trimestre del 2019.


  18/12/2018
  14:07

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.