El Casal dels Avis d'Olost a la 5a Trobada de Casals de Gent Gran

El passat dissabte 20 d’octubre es va celebrar la cinquena trobada dels casals i associacions de gent gran dels municipis del Lluçanès. Aquest any el Casal d’ Oristà va ser l’amfitrió i va aplegar prop de 120 persones procedents de diferents poblacions del Lluçanès: Alpens, La Torre d’Oristà, Olost, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Agustí, Sant Bartomeu del Grau, Sant  Boi, Sant Feliu Sasserra i Sobremunt. En edicions anteriors la trobada havia estat acollida a Perafita, Alpens, Sant Boi i Prats de Lluçanès.

La trobada va iniciar-se a les 10:30 reunint a tots els assistents que venien dels diferents municipis veïns al Local Social de la Gent Gran acompanyats d’un bon cafè. A mig matí s’inicien les activitats per conèixer el poble: el grup més caminador s’enfila estirant les cames cap a l’ermita de Sant Sebastià i un segon grup que inicia la visita a l’església parroquial, la cripta i el Museu Rocaguinarda de Terrissa dels Països Catalans i la seva completa col·lecció d’unes 4000 peces de terrisa catalana i ceràmica, punt pel que tots els assistents acabaran passant. En el recorregut pel poble alguns veïns van obrir les portes de casa per mostrar punts d’interès com el celler de Cal Andreu i la seva preciosa entrada amb tot d’estris antics, els puzles de Can Capdevila i les eines i estris restaurats de Cal Noi Xic. Els més esportistes van tenir la ocasió també de fer unes quantes tirades de bitlles. 

A les 2,  després de fer la foto de grup sota un sol insistent, els assistents de la trobada van entaular-se per dinar:  arròs de mar i muntanya i cuixetes de pollastre amb gambes... tot plegat per llepar-se’n els dits!  Tot seguit i després d’unes paraules de l’alcalde, Marc Sucarrats,  es va obrir ball amb en Fermí allargant la vetllada amb ball animat fins a les sis de la tarda.

Aquesta trobada és organitzada per les juntes directives de les associacions de la gent gran de Sant Boi de Lluçanès, d' Alpens, Sant Bartomeu del Grau, Perafita, Olost, Oristà, la Torre d'Oristà i Sant Feliu Sasserra, amb la col·laboració de la directora del Centre de Dia Bona Sort de Prats de Lluçanès, així com el suport del Consorci del Lluçanès. La intenció és seguir celebrant-la i fer-ho de manera itinerant per tots els municipis del Lluçanès.



 
  26/10/2018
  18:47

Ajuntament d'Olost

De dilluns a divendres, matins de 8 a 14 i dimarts i dijous, tardes de 16 a 19.

Horari d’estiu (15 de juny al 15 de setembre): de 8 a 14 hores.